Muse op Mad Cool 2022: Futuristisch gitaargeweld

Photo: Andres Iglesias (Mad Cool 2022)

Muse staat in oktober in het intieme Carré voor de tour die in het teken staat van hun nieuwe plaat Will of the People. Maar voordat de tour officieel losbarst rijdt de band nog een rondje langs de festivals. Hoe speelt de band in Madrid en wat kunnen we verwachten in oktober?

Op de derde dag van Mad Cool was Muse de uitverkorene om de festivaldag af te sluiten. Metallica en The Killers wisten al sterke shows neer te zetten en nu was het de beurt aan Muse. Aan de volle energieke (uitverkochte) festivalweide met fans van Muse zal het in ieder geval niet liggen.

Photo: Andres Iglesias (Mad Cool 2022)

Maskers en vurige woorden

De nieuwe ‘Will of the People’ is het klapperende begin van de show. Zanger Matt Bellamy en zijn companen dragen allemaal futuristische metallic maskers. Verder is er aan vuur geen tekort. De letters ‘WOTP’ branden op de achterwand van de stage. Bij de eerste van de vele indrukwekkende solo’s worden de letters nog eens letter voor letter uitgesproken. De boodschap is bij iedereen overgekomen: Muse en hun Will Of The People zijn aanwezig.

Wanneer de Engelse band is aangekomen bij het derde nummer ‘Psycho’ wordt de temperatuur op de al warme festivalweide in Madrid verder opgeschroefd. De energieke Bellamy heeft zijn zwarte jasje inmiddels al op de grond gesmeten. Het masker was al verdwenen bij het tweede nummer ‘Hysteria’. Om vervolgens met gigantische lichten en vuur een comeback te maken wanneer het doek op het podium valt tijdens ‘Won’t Stand Down’. “Kijk hij beweegt ook nog!” schreeuwde een enthousiaste festivalganger toen er nog een verrassing uit de hoge Muse hoed werd getoverd.

Muse Setlist Mad Cool Festival 2022 2022, Will of the People Summer Festivals

Snoeiharde solo’s en een kapotte gitaar

De vele unieke solo’s wisten keer op keer een explosie van energie af te laten gaan in het publiek. Matthew Bellamy was hier zelf ook niet tegen bestand en gooide nadat hij knielend de solo van ‘Stockholm Syndrome’ speelde zijn gitaar een paar meter de lucht in. Het zware verlies van de gitaar werd al snel vergeten met het gitaargeweld van de volgende nummers.

Wanneer we het einde van de show naderen komen er nog meer futuristische verrassingen tevoorschijn. Denk aan een lichtgevend vest en een robotarm met daarin geluidsknoppen. Naast de tech kreeg het publiek ook de welbekende Muse te zien. Zo zat frontman Matt oud en vertrouwd achter de piano tijdens ‘Starlight’. Om vervolgens nog eens terug te komen voor een laatste toegift. ‘Kill or Be Killed’ en de gedroomde afsluiter ‘Knights of Cydonia’ brengen het publiek voor een laatste keer in extase en vormen daarmee het eind van een magistraal optreden.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2022

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 6-10 juli 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.