The Killers op Mad Cool 2022: ‘peace, love & rock ‘n roll’

The-Killers-mad-cool
Photo credit: Mad Cool Festival

Eindelijk! Na lang wachten door twee geannuleerde edities waarbij The Killers ook al op de festivalposter stonden, is het moment dan echt aangebroken. The Killers op Mad Cool 2022! Het publiek in Spanje stond donderdagavond dolgelukkig te popelen voor de aanvang van de headliner show. Hebben The Killers het lange wachten van de fans beloond? Wij waren erbij.

Euforie vanaf de eerste minuut

Het betoverende concert van de ook uit Las Vegas afkomstige Imagine Dragons, eindigde slechts enkele minuten voor het concert van The Killers. Hiermee hebben The Killers zeker niet de minste schoenen te vullen. Maar de band wist direct alle twijfel van het publiek weg te nemen wanneer de eerste tonen over het veld klinken. Het festivalterrein in Madrid wordt omgetoverd tot één grote bonk vreugde wanneer de groep met ‘The Man’ uit de startblokken komt.

Met Brandon Flowers als frontman heeft The Killers letterlijk The Man in huis om het optreden de perfecte kickstart te geven. “Mad Cool, we leven nog!” laat Flowers weten aan het publiek. De toeschouwers zijn direct overtuigd. Dit gaat het optreden worden waar ze zo lang op gewacht hebben..

The-killers-mad-cool
Photo credit: Mad Cool Festival

Een perfecte formule met Flowers als hoofdingrediënt

De energieke Brandon Flowers die altijd met elegantie over het podium galoppeert blijkt ook dit keer weer het hart van de groep. De 41-jarige volledig in het zwart geklede frontman brengt de nummers over met een energie die iedereen in de tenen kan voelen. Aangevuld met muzikale precisie van gitarist Dave Keunning, bassist Mark Stoermer, drummer Ronnie Vannucci en een sterk achtergrondkoor is het dé perfecte formule voor een ijzersterke headline show op Mad Cool. De show wordt ook nog verrijkt met een magistrale productie: confetti, lichten en fakkels. Al met al bleek het een zeer succesvolle combinatie. Daarmee kan het optreden nu al als één van de sterkste acts van het vijfdaagse festival beschouwd worden.

The Killers’ setlist op Mad Cool 2022

De setlist van de band bestond uit een hoeveelheid gevestigde platen aangevuld met wat verrassingen. Na het startschot met ‘The Man’ zette de band sterk door met ‘Spaceman’, ‘Jenny Was a Friend of Mine’ en ‘Smile Like You Mean It’. Kort daarna blies ‘Human’ op geheel unieke wijze (met vervormde robotstem) door de speakers. ‘Somebody Told Me’ volgde daarop met daarna één van de eerder genoemde surprises. Zo werd het gloednieuwe nummer ‘Boy’ voor het eerst live gespeeld. Een minder grote verrassing maar daarentegen zeker niet minder euforisch was de welbekende afsluiter.. ‘Mr. Brightside’ werd gespeeld als perfect slotakkoord voor een betoverende show. Eé ding is zeker. Er is niets gelogen aan de woorden van Brandon Flowers. The Killers are alive!

The-killers-mad-cool
Photo credit: Mad Cool Festival
Mad Cool Logo

Mad Cool 2022

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 6-10 juli 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.