Aftellen naar Pukkelpop 2022? In deze mix hoor je de allerbeste tunes van artiesten op de line-up!

Van 18 tot 21 augustus 2022 is het eindelijk weer tijd voor Pukkelpop. Dat vieren we met deze mix van bijna 40 minuten!

In deze mix hoor je 21 persoonlijke favorieten van onze DJ Grensgeval, allemaal van artiesten uit de line-up, van PinkPantheress tot Caribou via Dave en Tame Impala!

De mix begint met vijf Britse acts. Het zomerse ‘I Must Apologize’ van PinkPantheress ruimt na ongeveer een minuut plaats voor de ‘Heat Waves’ van Glass Animals. Rond 02:35 danst ‘Romeo’ van Jungle erdoorheen, op de voet gevolgd door ‘Point and Kill’ van Little Simz (rond 03:35) en de aanstekelijke ‘Hustle’ van Sons of Kemet (04:50).

In de track die opduikt omstreeks 07:50 hoor je twee artiesten die allebei afzonderlijk op Pukkelpop staan – producer Mall Grab remixte het nummer ‘Blue Morpho’ van King Gizzard & the Lizard Wizard (die laatste band heeft zijn concert op Pukkelpop helaas geannuleerd). Daardoor past het nummer nu mooi in onze mix – het vloeit zelfs naadloos over in de tijdloze hiphopklassieker ‘Insane in the Brain’ van Cypress Hill.

Rappers B-Real en Sen Dog krijgen al snel af te rekenen met de akoestische gitaarlick en dwarse drums van ‘As Serious As Your Life’ van Four Tet, die vervolgens ook perfect blijkt te matchen met ‘Ringtone’ van hyperpopduo 100 gecs. Rond 12:30 komt ook Mahalia meedansen, met de Toddla T-remix van haar hitsingle ‘What You Did’.

De Britse rapper Dave zorgt vervolgens voor een hele relaxte vibe met ‘Location’. Het vrolijke ‘Cure for Me’ van de Noorse Aurora neemt over, en wordt rond 17:55 versterkt door de zoemende gitaarriff van de geweldige ‘Elephant’ van headliner Tame Impala. Maar daar komt ‘Shoulder of Giants’ van Kölsch er alweer doorheen gedaverd.

Tussen de violen van dat laatste nummer duikt plots James Blake op met ‘Voyeur’, gevolgd door ‘Cowgirl’ van Underworld. Ook de track erna is een onverwoestbare dance classic: ‘Space Invaders Are Smoking Grass’ van I-F. En waar gras gerookt wordt, duikt uiteraard slowthai op, die er tijdens ’45 SMOKE’ zelf ééntje opsteekt.

Hij krijgt al snel het gezelschap van twee andere rappers die op Pukkelpop zullen spelen, Headie One en Skepta, hier samen te horen op ‘Try Me’. Afsluiten doen we met ‘Nihilist Blues’, één van de meest dansbare songs van Bring Me the Horizon, en de Caribou-klassieker ‘Melody Day’. Klinkt alsof Pukkelpop dit jaar één groot feest wordt!

Onze mix voor de gecancelde editie van vorig jaar kan je ook nog herbeluisteren. Meer festivalmixen vind je hier.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2022

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 18-21 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.