Check de beste clips van Reading Festival 2022 met o.a. Arctic Monkeys en The 1975

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Afgelopen weekend vond één van de grootste festivals van Engeland plaats: het Reading Festival. Dit jaar stonden onder andere Arctic Monkeys, Dave, Bring Me the Horizon en Glass Animals op het podium van het festival. De BBC verwende ons weer met geweldige opnames: check ze snel hieronder!

Natuurlijk zijn bovenstaande namen maar een kleine greep uit de line-up van Reading 2022. Na de afzegging van headliner Rage Against the Machine nam The 1975 de derde headlinespot van het festival in. Ook speelden Fontaines D.C., Enter Shikari en Wolf Alice memorabele shows op het Engelse festival.

BBC Music verzamelde alle toffe momenten van het festival en voegde deze samen in een grote lijst op YouTube. Hieronder zie je een aantal van deze hoogtepunten van Reading Festival 2022.

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys was de afsluiter van de zaterdag. Nadat de vrijdag werd afgesloten door rapper Dave, was het op zaterdag tijd voor het gitaarwerk van Arctic Monkeys. Als afsluiter van hun set speelde de band het nummer ‘R U Mine?’ waarbij het publiek luidkeels mee schreeuwde. Ook een registratie van ‘505’ staat online.

Bring Me The Horizon

Tijdens de set van Bring Me The Horizon haalde Oliver Sykes een speciale gast op het podium. Dat was niemand minder dan Ed Sheeran, om samen met de band de hit ‘Bad Habits’ te spelen. Het is een bijzondere combinatie, die we eerder al zagen bij de BRIT Awards. Voor veel bezoekers werd het een van de hoogtepunten van het festival.

The 1975

‘Happiness’, de nieuwste single van The 1975, kon natuurlijk niet missen in het lijstje. De heren vervingen de geplande headliner Rage Against The Machine als afsluiter van het festival. Moshen kwam er daardoor niet van, maar heerlijk dansen en meeswingen des te meer. Geloof je ‘t niet? Check de clip! It’s dancing time!

Glass Animals

Natuurlijk kan deze TikTok favoriet niet missen in de lijst met beste clips. Nog voordat de zanger van Glass Animals begint het het nummer, zingt het publiek al mee met de tekst van ‘Heat Waves’. Daar had je toch bij willen zijn?

Fontaines D.C.

Nog zo’n hoogtepunt van Reading Festival 2022: het moment dat Fontaines D.C. tijdens ‘Boys In The Better Land’ een fan op het podium haalt om met hen mee te spelen. Jaloersmakend!

Meer optredens

Dit zijn natuurlijk maar 5 optredens uit de hele lijst van artiesten die op Reading festival 2022 aanwezig waren. Op het YouTube kanaal van BBC Music vind je ook nog clips van onder andere Dave, Charli XCX, Bastille, Little Simz, Run The Jewels en Denzel Curry. Als je dus een avondje wilt genieten van de hoogtepunten van het Engelse festival, weet je waar je moet zijn.

Check alle clips hier!

Reading Festival Logo

Reading Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Reading, Verenigd Koninkrijk
Datum 25-27 augustus 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €114.18. Combitickets vanaf €322.92. Kopen