Rage Against the Machine naar Europa in 2022

4579
Rage Against the Machine

Rage Against the Machine is in 2022 te vinden in Europa. De band is bevestigd voor de Engelse festivals Reading en Leeds. Niet veel later volgde ook de aankondiging voor het Franse Rock en Seine.

It has to start somewhere, it has to start sometime. Nou het start voorlopig in Engeland, want Rage Against The Machine is terug! Zach de la Rocha heeft zich weer gevoegd bij zijn vrienden uit Los Angeles. In 2020 zou de Amerikaanse rockband al in Europa spelen, maar dat ging niet door vanwege de coronapandemie. De band sluit vrijdag 26 augustus Leeds festival af. Twee dagen later is het de beurt aan zusterfestival Reading.

Rock en Seine stond in 2021 niet meer op de planning nadat ze voor 2020 wel aangekondigd waren. Drie keer lijkt scheepsrecht te worden want komende zomer staat de band toch in Parijs. Twee dagen nadat Stromae eigenlijk het festival afsluit, vindt er nog een losse festivaldag plaats. Op dinsdag 30 augustus staat Rage Against the Machine met onder andere Run The Jewels als voorprogramma op Rock en Seine.

Geen data in Benelux

Voorlopig zijn er nog geen data voor Nederland of België voor de Amerikaanse rockband. Dat is niet heel bijzonder want die waren er ook niet in de oorspronkelijke tour. Vooralsnog lijken Tom Morello & co de tourdata van 2020 in te gaan halen. In dat geval zouden ook Lollapalooza Berlijn of Electric Picnic Festival in Dublin zich opnieuw kunnen opmaken voor een aardbeving. Het is afwachten of de band in 2023 terugkeert naar Europa. En dan maar hopen dat de mannen van Rage Against the Machine de weg naar Rock Werchter of Pinkpop kunnen vinden voor een set waarin elk nummer een Bombtrack is.

Rage Against the Machine

Photo: Scott Penner

De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Sinds het eerste album Rage Against The Machine is het hard gegaan met de groep. Het meest memorabele moment van de band in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Door het hevige springen van de fans ontstond een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De la Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. In 2008 komt Rage Against the Machine, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten. In 2011 is het echter weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn elkaar echter nog niet zat en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Deze supergroep wordt gevormd door het drietal en een deel van Public Enemy en Cypress Hill. Vorig jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop. Afgelopen november werd bekend dat de Prophets ermee stoppen en dat de heren van RATM weer bij elkaar komen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.