The 1975 vervanger Rage Against the Machine op Reading & Leeds 2022

the 1975
Photo: Ben Houdijk

Nog geen 24 uur na de afzegging van Rage Against the Machine komt Reading & Leeds al met de vervanger op de proppen. The 1975 vult de vrijgekomen headlinespot op de twee zusterfestivals in.

Reading Festival en Leeds Festival vinden plaats van 26 augustus tot en met 28 augustus. Nadat Rage Against the Machine de passages in de twee Engelse steden moest afzeggen, viel er een van de grootste namen weg. De organisaties hebben echter niet stil gezeten en presenteren vandaag de nieuwe headliner.

Eerste vervanger RATM geregeld

The 1975 sluit op 28 augustus het hoofdpodium af in Reading en speelt tijdens de openingsdag van Leeds Festival. Voor de rockband rondom frontman Matthew Healy zijn de twee shows in Engeland vooralsnog de enige Europese shows deze zomer. Met een nieuw album in het vizier is het goed mogelijk dat de band nieuw werk gaat spelen tijdens hun passages op Reading & Leeds.

Voor de andere stops op Rage Against The Machine’s gecancelde tourschema is nog geen vervanger. Rock En Seine trok vanwege dit nieuws zelfs de stekker uit hun RATM-dag. Mad Cool Sunset en Andalucía Big Festival zijn nog op zoek naar vervanging. Misschien maakt The 1975 ook nog een uitstapje naar Spanje?

Reading Festival Logo

Reading Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Reading, Verenigd Koninkrijk
Datum 25-27 augustus 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €114.18. Combitickets vanaf €322.92. Kopen