Een heerlijke dag #2 van Lowlands met als absolute hoogtepunten Goldband en Fred Again..

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De tweede dag van Lowlands 2022 loopt alweer op z’n eind . Omdat vele festivalgangers de knaldrang al sinds donderdagochtend aan het inlossen zijn, is de sfeer het begin van de dag gemoedelijk. We lichten dagelijks een aantal hoogtepunten van Lowlands 2022 voor je uit. Dit was de Lowlands-zaterdag!

Wie eerder op Lowlands is geweest, weet dat dit festival meer is dan muziek, feest en fijn publiek. Het festival ademt muziek, theater, film, dans, literatuur, wetenschap en meer. Wij gaan elke dag op onderzoek uit en lichten een aantal hoogtepunten uit van de o zo brede programmering van het festival.

hoogtepunten van Lowlands 2022
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

‘Ademnood’ tijdens de Coke Studio Sing a Long

Het eerste hoogtepunt van de dag presenteert zich al vroeg: de openingsact ‘Coke Studio Sing a Long’ weet aardig wat mensen naar de Alpha te trekken. Willy Wartaal verwelkomt iedereen en vraagt voor de zekerheid of het publiek kan lezen. Een vaardigheid wat achteraf gezien niet eens nodig blijkt, want de beloofde ‘huzarenstukjes’ zoals in het programma beschreven, blijken grootse hits van toen en nu.

Nederlandse sterren Bente, MEAU, Sophie Straat en S10 brengen niet alleen hun eigen grote hits ten gehore maar brengen ook odes aan Django Wagner, Guus Meeuwis, André Hazes en Henny Vrienten. Als klap op de vuurpijl komen de zangeressen samen op het podium om ‘Ademnood’ van Linda, Roos en Jessica te vertolken.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Headlinewaardig optreden van Goldband

De Sing a Long is nog maar net afgelopen en je zou verwachten dat er dan meer festivalgangers weglopen van de Alpha dan er aankomen. Niet op deze vroege zaterdagmiddag. Al ruim voor de starttijd van 14:00, is de Alpha en wijde omgeving afgeladen vol. Voor wie? Goldband!

Ze werden door jullie al op Down The Rabbit Hole 2022 verkozen tot beste festivalact. Op Lowlands bewijzen ze des te meer dé hotste Nederlandse act van dit moment te zijn. Voor het grootste podium van het festival wordt er uitgepakt: gastoptredens van Maan en Sophie Straat, maar ook een crowdsurf van Karel op een zak stuc (het merk welbekend) zorgen voor een spetterende show. Volgend jaar headliner, jongens?

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Festileaks Meet-up

Het was weer zover! De Festileaks Meet-up was onomstotelijk een van de hoogtepunten van Lowlands 2022. We vonden het weer superleuk om onze mede-festivalgangers te ontmoeten en soms zelfs te knuffelen. Dat Festileaks drijft op een levendige community, werd ook vandaag weer bewezen. De allerlaatste meet-up van seizoen ’22 hebben we – natuurlijk – weer vereeuwigd in een legendarische groepsfoto.

hoogtepunten van Lowlands 2022
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Fred Again..

Fred Again.. was een van de muzikale hoogtepunten tijdens de coronacrisis. De verwachtingen in aanloop naar dit festivaloptreden zijn dus hooggespannen. De Heineken is tot de nok toe gevuld en ook om de tent heen is geen vrij stukje grond meer te vinden. Kan de Britse producer het post-corona ook waarmaken? Het antwoord daarop is: ja!

‘We’ve lost dancing’ klinkt het bij één van zijn grootste hits (Marea) in de Heineken, maar het Lowlands-publiek blijkt het gelukkig absoluut niet verleerd te zijn. Met zijn sympathieke uitstraling, sterke tracks en emotionele teksten weet Fred again.. zich te ontpoppen tot een van de smaakmakers van het festival. Het beste nieuws? Album nummer drie (mede geproduceerd door goede vrienden Four Tet en Skrillex) is héél dichtbij!

Nu Genea

Het Napolitaanse dj-duo Massimo Di Lena en Lucio Aquilina zijn deze Lowlands editie met full band gekomen. En dat blijkt wel: het podium van de Lima staat he-le-maal volgestouwd met muzikanten. Helemaal in verhouding trouwens met het publiek, want de tent puilt uit. Blazers, percussie, funky beats, disco, een geweldige zangeres, allemaal ingrediënten voor een kolkende show. Als dat geen goed begin van de Lowlands-avond is…

Razende Festileaks-reporter Luc was aanwezig in de Lima en vroeg mensen naar hun beleving. Een kleine greep uit de enthousiaste reacties:

Linda: “Super feest, hele goede muzikanten, iedereen dansen”

Hilde: “Energieke, fucking nice ritmes, folklore-achtige stem.”

Anouk en Guido: “Melancholisch, energiek, blijheid alleen maar blijheid, geilheid.”

Anne: “Een dopamine explosie. Broeierig en waanzinnig.”

Publiek Heineken
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Emotieel weerzien met Oscar and The Wolf

Oscar and the Wolf is weer terug op het podium en hoe! Volledig gehuld in glitters en gewapend met lasers en CO2 kanonnen brengt Max Colombie het publiek in de Alpha vervoering. Hij zwaait en zwiert er als vanouds op los met een mix van zijn oude en nieuwe repertoire.

Opvallend daarbij is de emotionele connectie met het publiek na een lang weerzien. Het doet Colombie duidelijk goed dat het publiek nog steeds zo toegewijd is. Hij sluit af met een nieuwe track, getiteld ‘Warrior’. Harde beats, lasers, confetti, dansen: wederom een headlinerwaardig slot in de Alpha én dus een van de hoogtepunten van Lowlands 2022.

Mis niks van Lowlands 2022

Festileaks doet uitgebreid verslag van Lowlands 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Biddinghuizen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.