Advertisement

Geen Taylor of Bon, maar toch een sublieme show van The National op All Points East 2022

Photo: Jordan Curtis Hughes (All Points East)

Vorige week vertelde The National aan NME dat “het een tijdje zal duren voordat (ze) terugkomen” naar het Verenigd Koninkrijk, en dat ze daarom alles uit de kast zouden halen tijdens hun headlineshow op vrijdagavond van All Points East. Dat maakten de verwachtingen behoorlijk hoog, maar of ze echt werden ingelost..

De “speciale” verrassingen

Bryce Dessner vertelde vorige week ook aan NME dat er “een aantal speciale verrassingen” zouden zijn, waarvan veel fans dachten dat ze maar een van twee dingen konden betekenen; 1) Bon Iver zou langskomen om de nieuwste single ‘Weird Goodbyes’ van The National met de band uit te voeren, of 2) Taylor Swift zou haar Evermore-nummer met The National ‘Coney Island’ voor de eerste keer live spelen.

Uiteindelijk waren de gasten niet zo bijzonder als we hadden gehoopt, zeker niet in vergelijking met Gorillaz die de week ervoor op het festival speelde. Dat gezegd hebbende, het was geweldig om ‘Rylan’ te horen optreden met Eve Owen, en hoewel Justin Vernon niet aanwezig was om ‘Weird Goodbyes’ uit te voeren, heeft Robin Pecknold van Fleet Foxes-fame uitstekend werk geleverd voor Justin.

De setlist

Foto: The National, Facebook

Met acht studioalbums en de negende die er aan lijkt te komen, heeft The National genoeg geweldige nummers om uit te kiezen. Vergelijkbaar met de andere Europese shows deze zomer kozen ze er ook op All Points East voor om zich vooral op ‘Trouble Will Find Me’ uit 2013 te concentreren, maar speelden ze daar omheen een carrière-omspannende set met nummers die teruggingen tot ‘Alligator’ uit 2005.

Het publiek

Het publiek in Londen kan verschrikkelijk en onaangenaam spraakzaam zijn, maar tijdens deze avond op APE werden we verrast door een enthousiaste menigte die elk woord met volle longen zong. Maar toch, aan die hoed dragende Londenaar: als je “van dit nummer houdt”, kun je misschien gewoon luisteren en ervan genieten en het niet elk nummer aan het hele publiek aankondigen.

All Points East Logo

All Points East 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
London, Verenigd Koninkrijk
Datum 19-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.