Voorbeschouwing: Dit kun je zondag van Lowlands 2022 headliner Stromae verwachten

Zondag staat Stromae als headliner in de Alpha. We hebben er allemaal even op moeten wachten, maar de laatste Lowlands dag wordt er een met een gouden randje. Zeker als je naar het programma kijkt. Stromae sluit weliswaar de Alpha af en daarna volgt een magnifiek nachtprogramma. Maar wat kunnen we verwachten van Paul van Haver als headliner? Alors on danse!

In februari gaf hij na 7 jaar afwezigheid zijn eerste shows, net voor de release van zijn derde album Multitude. Inmiddels heeft Stromae er al een reeks concerten en festivalshows opzitten, waaronder op Coachella, Werchter Boutique en Sziget. Maar wat heeft hij allemaal in petto voor Lowlands?

Beluister Stromae’s festival setlist op Spotify.

Sterk vernieuwde setlist

Stromae’s setlist bestaat deze zomer uit een goede mix van zijn grootste hits en veel tracks van het nieuwste album Multitude. Er staat opvallend veel van Multitude op het programma: met maar liefst 11 van de 13 nummers ontbreekt alleen ‘Déclaration’ op de lijst. Stromae wisselt af met rustigere nummers en echte knallers. Natuurlijk wordt ‘Alors on danse’ van het eerste album ook niet vergeten. Santé op Lowlands!

Emotie en strakke choreografieën

Stromae staat erom bekend een echte showpony te zijn. Hij doet er alles aan om zijn publiek te entertainen. Zijn tracks zijn veelal autobiografisch en hebben daardoor een emotionele lading. Het lijkt in ieder geval altijd recht vanuit zijn hart te komen. Of dat ook echt zo is, is niet duidelijk omdat hij ook meesterlijk kan acteren. Naast de passie die van de tracks af spatten, is er ook genoeg ruimte voor dans. De ene choreo wordt opgevolgd door de andere, is er iets wat Stromae niet kan?

Een vierkoppige zwevende band

De maestro is een echte alleskunner, maar staat deze zomer niet alleen op het podium. Hij neemt vier muzikanten mee die daarmee een zwevende band vormen. Wat we daar precies mee bedoelen moet je op Lowlands gaan zien. De productie is geweldig, waardoor niet alleen Stromae zelf in de spotlights staat. Hij is dankbaar voor zijn support die de show mogelijk maakt en dat zal hij laten merken ook.

Photo: Michael Ferire

De toekomst op het podium

In 2022 neemt Stromae de toekomst mee op het podium. Met o.a. futuristische animaties, grote LED-schermen met robotarmen en een slimme assistent die verdacht veel op een hond lijkt. In productie en technologie doet hij alles net een stapje verder dan de rest. Op Lowlands staat hij zondagavond om 21:30 in de Alpha. Het wordt net donker waardoor deze technologie nog beter scoort. Ga dat zien, want dit wordt er eentje om nooit te vergeten!

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen