Dit wordt de setlist van Stromae op Sziget 2022

Stromae is terug, en hoe. De maestro heeft maar liefst 7 jaar geen concerten gegeven. Maar sinds de avant-première shows in februari 2022 weet hij iedereen opnieuw om zijn vingers te winden. Stromae is helemaal in zijn element en bracht dit voorjaar het derde album Multitude uit. Je kunt in augustus deze spectaculaire festivalshows bewonderen op Sziget, Lowlands en Rock En Seine. Wij laten je de setlist zien.

Bij ieder optreden is het weer een mooi spelletje om vooraf met vrienden te overleggen wat je kunt verwachten. Welke tracks echt niet mogen ontbreken, waar je denkt dat mee afgetrapt wordt en wanneer de grootste hits worden gespeeld. En laat dat nu een spelletje zijn dat we bij Festileaks maar al te graag spelen! Met behulp van setlist analyses, expert meningen en ooggetuigen gaan wij je precies vertellen wat Paul van Haver de komende shows op tafel gooit. We nemen je mee door de setlist, lichten zijn muzikale hoogtepunten uit en plaatsen je in gedachten al op het Sziget of Lowlands terrein.

Starten met nieuwe tracks en een volwaardige productie

Spectaculair zijn de shows zeker. Stromae heeft er namelijk voor gekozen niet alleen een choreografie toe te voegen. Maar ook een volledige productie met digitale en futuristische elementen staan in zijn optreden centraal. Ieder element is tot de millimeter uitgedacht. Zo is ook de setlist met uiterste precisie tot stand gekomen.

Wie denkt dat de Belg rustig begint heeft het mis. Met het sterke begin van ‘Invaincu’ en ‘Fils de joie’ wordt je meteen opgezogen in de strakke productie en dubbele lagen van de Franstalige lyrics. Er is ook geen tijd voor pauze want ‘Tous les mêmes’ is al aan de beurt. In zijn eerdere festivalshows op onder meer Rock Werchter 2014 was ‘Tous les mêmes’ een van de grootste spektakels. Hij laat tijdens dit nummer de problematische verhoudingen tussen mannen en vrouwen zien. Dit doet hij door zelf beide kanten uit te beelden:

Ups en downs

Als vierde track is ‘Mon Amour’ aan de beurt. Deze track werd vorige week opnieuw uitgebracht als single samen met Camila Cabello. De videoclip is een soort parodie op reality programma’s als Love Island. Zou Stromae deze nieuwe elementen ook toevoegen aan zijn festivalshows?

Het middenstuk aan tracks wordt aan elkaar verbonden krachtige teksten van ‘La Solissitude’, ‘quand c’est’ en de bijzondere overgang van ‘Mauvaise Journée’ naar ‘Bonne Journée’. Hij brengt je van bombastische klanken steeds weer met beide benen op de grond. Daarmee heb je steeds weer een momentje om bij te komen van de knallers. Het overgrote deel van de setlist van Stromae’s 2022 tour bestaat uit het nieuwe album Multitude, maar natuurlijk is er ook ruimte voor de grootste hits op zijn setlist.

Zijn lieftallige kostuumassistent geeft het publiek subtiel aan wanneer het tijd is voor ‘Papaoutai’. Met 360 miljoen streams de op één na grootste hit van Van Haver. Het breekt de setlist door midden met een vernieuwde outro die perfect bij deze zorgvuldig samengestelde show past. En dan is het tijd om te dansen, het is niet voor niks Ta fête (jouw feestje).

‘L’enfer’ en ‘Santé’

Richting het einde van de show is het tijd om de laatste parels van Multitude ten gehore te brengen. De tracks liggen qua inhoud mijlenver uit elkaar, waarbij ‘L’enfer’ over een donkere periode uit Van Haver’s leven gaat. Het nummer is ingetogen met grootse elementen en samenzang. Ondertussen kun je je al opmaken voor ‘Santé’, dat een stuk vrolijker uit de speakers komt. Stromae proost op alle ‘normale’ mensen en werkers die veelal vergeten worden. Een mooi moment om op een festival bij stil te staan en dankbaar voor te zijn. En wat is nou een betere plek voor een gratis dansworkshop van de maestro himself?

Tot slot: ‘Alors On Danse’

Na een combinatie van ruim 15 nieuwe en oude nummers komt deze tracklist dan echt bijna aan zijn einde. Je kunt ook bijna voelen welke hit nog overblijft… Het extatische slot van de eerste echte hit van Stromae kan natuurlijk op een festivalweide niet ontbreken. Inmiddels is de track bijna 13 jaar oud waardoor waarschijnlijk iedereen die aanwezig is op Sziget, Lowlands of Rock En Seine deze luidkeels kan meezingen. De jongere generatie heeft zelfs dansjes geleerd tijdens de ‘Alors On Danse’ TikTok-hype. Ons advies: vergeet vooral niet te dansen bij Stromae. Dat verdient zijn magistrale setlist wel.

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Kopen