Druk op Arcade Fire neemt toe: voorprogramma trekt stekker eruit

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De tour van Arcade Fire is deze week ‘gewoon’ begonnen. Nadat zanger Win Butler meermaals is beschuldigd van seksueel wangedrag stopt nu het voorprogramma. Feist, het voorprogramma van Arcade Fire, trekt de stekker eruit.

Dinsdag 30 augustus ging de Europese tour van Arcade Fire van start. Ondanks de aantijgingen aan het adres van Win Butler staat de band dus toch op het podium. De eerste twee shows van de tour verzorgde Feist nog het voorprogramma.

De Canadese zangeres heeft nu laten weten dat het daarmee stopt. Feist zal dus niet te zien zijn als de show van Arcade Fire in de Ziggo Dome op 28 september doorgaat. Hieronder is het statement van de singer-songwriter te lezen.

Boze fans

Veel fans zijn het er op social media over eens dat het beter zou zijn als Arcade Fire de Europese tour afblaast. Dat de Canadese indieband in Dublin dus tóch op het podium verscheen, schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat.

Nog voordat het concert af was gelopen stond er op setlist.fm een fictieve setlist. Deze staat vol met nummers met songtitels die verwijzen naar de situatie rondom Butler. Onder andere ‘Age of Consent’ van New Order en ‘Loser’ van Beck zijn te zien.