Festivalacts Top 100: dit zijn de Nederlandse kanshebbers

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Deze festivalzomer zat boordevol hoogtepunten. Op vele festivalweides ging het dak er weer als vanouds af. Je kunt jouw favoriete acts van dit festivalseizoen nog eren in jouw lijstje voor de Festivalacts Top 100. Inspiratie nodig? Nog net voor het sluiten van de markt stellen we, in willekeurige volgorde, de Nederlandse kanshebbers aan je voor.

Jaja, Festileaks is weer op zoek naar de allerbeste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100 en daarmee ook de winnaar. En het publiek, dat ben jij!
De stembussen zijn geopend en je kunt dus nu jouw stem uitbrengen.

Eefje de Visser

De grande dame van de Nederlandse popmuziek was dit jaar op veel festivals te bewonderen. Onder meer Pinkpop, Lowlands, Sziget en Down The Rabbit Hole werden aangedaan. Met de combinatie van haar mysterieuze sound en de bewegingen en stemmen van Eefje en haar zangeressen, word je helemaal meegezogen in haar shows. Haar zegetocht langs de festival zit er inmiddels op. Pronkt zij op jouw lijstje?

Son Mieux

Deze band speelde dit jaar zelfs twee festivalshows op een dag. Eerst speelden ze Concert at Sea plat. Later die vrijdag stonden ze alweer op Down The Rabbit Hole. Maar onder meer ook Bospop, Nirwana Tuinfeest en Appelpop werden verblijd met een show van Son Mieux. Hun song ‘Multicolor’ was een van de grootste hits van de afgelopen zomer. Hun optredens swingen de pan uit en ook de uitstraling van de band spreekt tot de verbeelding. Ze zouden zeker niet misstaan op je stemlijst voor de Festivalacts Top 100.

Froukje

Froukje is een van de snelst rijzende sterren van de popmuziek. Haar corona-anthem ‘Ik Wil Dansen’ werd zelfs uitgeroepen tot Song van het Jaar 2021. Dan kan een rondgang langs de festivals natuurlijk niet ontbreken. Op onder andere Pinkpop, Lowlands, Sziget en Pukkelpop besteeg zij het podium. En hoe! Op Lowlands speelde ze vroeg op de dag de Bravo plat. Al haar nummers werden passievol meegezongen door het aanwezige publiek. Daarnaast debuteerde ze daar ook haar nieuwe single ‘Nooit Meer Spijt’. Een nieuwe samenwerking met een andere kanshebber S10. Gaat zij jouw Festivalacts Top 100 lijstje halen?

Goldband

Voorspeld door het Festileaks Forum
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Wat een ongekende zomer hebben deze Haagse ex-stukadoors gehad. Ze stonden bijna op ieder festival dat je kan verzinnen. Van Vestrock tot Tomorrowland en van Wildeburg tot Lowlands. Overal zetten de zangers de tent op zijn kop. Met bangers zoals ‘Witte Was’, ‘Mijn Stad’ en ‘Dit Is Voor Jou’ gingen alle voetjes van de vloer en werd elke keel rauw geschreeuwd. Festivaldirecteur Ide Koffeman van Down The Rabbit Hole noemde Goldband ook al als één van zijn favorieten. Gaan zij er met de titel vandoor?

Joost

Jazeker, Eenhoornjoost is ook een van de kanshebbers voor de felbegeerde titel van Festivalact van 2022. Hij speelde shows op onder meer Rock Werchter, de Zwarte Cross en Paaspop. Maar zijn optreden op Pinkpop van dit jaar was het meest memorabel. Daar debuteerde hij zijn single ‘Florida 2009’. Een ode aan zijn overleden ouders. Een emotioneel moment in daverende show. Het publiek reageerde met een gigantisch applaus en maakten hartjes met hun vingers. Heeft hij jouw hart veroverd en haalt Joost jouw stem binnen?