Onder de loep: dit zijn de favorieten van Down The Rabbit Hole zelf

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Na twee lange jaren was het eindelijk weer zover. Festivallen in de Groene Heuvels! Down The Rabbit Hole 2022 kende vele hoogtepunten. Welke acts vond de organisatie van het festival eigenlijk het tofst? Festivaldirecteur Ide Koffeman zet zijn kandidaten voor de Festivalacts Top 100 op een rijtje.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

The Smile

The Smile

”Op zaterdagochtend kwam ik de artistvillage ingelopen. Die ligt aan het meer van Down The Rabbit Hole. Ik keek daar door het riet en zag een knotje boven het water uitsteken. Bleek dat Thom Yorke gewoon het meer ingedoken was. Tijdens hun show zei hij ook nog: ‘This is a fucking excellent festival. We can play anything we like here.’ Dat is natuurlijk een groot compliment. Helemaal van iemand die je jeugdidool is. Het optreden werd ook erg goed ontvangen door het publiek. Dat alles maakte het tot een groot hoogtepunt.”

Phoebe Bridgers

Phoebe Bridgers heeft ongekend veel muzikaal talent. Dat zie je aan alles. Ik vond het ontzettend knap hoe zij nu al zo’n sterke show neerzette. Zij ademt echt een en al muziek. Er zijn maar weinig artiesten die dat zo vroeg in hun carrière al hebben.

Fat Dog

”We boeken ook ieder jaar veel onbekende bandjes. Fat Dog speelde bijvoorbeeld op zaterdag, op het mobiele podium van Down The Rabbit Hole. Ik hoorde Ian Curtis en Nick Cave in hun muziek. Maar ook een beetje cumbia en garagerock. Hun liedjes hebben ook een hele urgente boodschap. Echt muziek voor deze tijd. Het was heel bijzonder om te zien. Vijf minuten in de show en het publiek en de band gingen al helemaal los. Het verbaasde eigenlijk iedereen dat deze show zoveel losmaakte.”

Neerlands trots

”De Nederlandse acts deden het dit jaar ook fantastisch op Down The Rabbit Hole. Persoonlijk vond ik S10 een prachtige show geven. Fijn dat wij haar na het Songfestival weer wat vertrouwde Nederlandse festivalgrond konden bieden.”

”Uiteraard hoort Goldband hier genoemd te worden. Dat optreden greep je ook bij de lurven. Het was echt van ongekende orde. Het is echt uniek wat die gasten in twee jaar tijd neergezet hebben. Bij de Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites ging het ook hard, maar zo’n rise to fame. Dat hebben we echt nog nooit gezien.”

Personal Trainer wil ik ook nog even genoemd hebben. Zij wisten pas een dag van tevoren dat ze op ons festival mochten staan. Het was hun grootste optreden tot dan toe. En dat deden ze echt geweldig.”

Fred Again…

”Hij stond dan wel niet op Down The Rabbi Hole maar ik vond Fred Again… ook een van de hoogtepunten van dit festivalseizoen. Hij speelde op een klein podium en in het donker op Primavera Sound. Dat kwam zijn set echt ten goede. De combinatie van de visuals en stemmen was echt tof. De variatie in beats maakte de show ook fris en spannend. Zijn gebruik van de fingerdrums maakt hem ook heel erg aanraakbaar als dj. Het zorgde voor een groepsgevoel bij iedereen die daar stond te dansen.”

Burna Boy

”Ook deze artiest was niet op Down The Rabbit Hole, maar toch was hij een van mijn favorieten. Ik zag hem op Lowlands. Het was gaaf om te zien hoeveel mensen hij met zijn muziek aanspreekt. Er zaten zoveel hits in zijn set. Het was een heel vrolijk optreden en het publiek ging daar heerlijk in mee.”

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.