Festivallovers opgelet: het team van Festileaks zoekt versterking!

2615
The Class of Rock Werchter 2019
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Blik vooruit. De zomer van 2021 lonkt. We hebben er bij Festileaks zin in om er het meest bijzondere festivalseizoen ooit van te maken. Daar zijn we wel aan toe. Om dit te kunnen realiseren zijn we op zoek naar een aantal verse aanwinsten voor het Festileaks team!

Waar zijn jullie naar op zoek?

Festileaks is een festivalplatform dat drijft op de community, zowel voor als achter de schermen. Een diverse club mensen, van jong tot oud, verspreid niet alleen door het hele land, maar over de hele wereld. Wat ons bindt, is de overtuiging dat festivals een ideale wereld vormen. De waarden die er gelden, het enthousiasme dat er heerst en de vrijheid die er wordt gevoeld, gelden als het mooiste dat de wereld te bieden heeft. Festileaks doet zijn best om precies dát gevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn. Kun jij je vinden in die filosofie, dan willen we graag kennis met je maken.

Welke rol je precies gaat vervullen, daar komen we graag samen met jou achter tijdens een kennismakingsgesprek. De mogelijkheden binnen ons team zijn groot. Je kunt onze razende nieuwsredactie versterken, of verdieping bieden als expert van een specifiek genre als hiphop, elektronisch of jazz. Je kunt je bezighouden met het schrijven van teksten, of met het organiseren van events als FESTEN of Festileagues. Je kunt het Festival Forum modereren, of draaiboeken maken voor de Festivalpodcast. Je kunt vette video’s in elkaar komen draaien, of plaatsnemen in de feestcommissie en onvergetelijke borrels hosten voor het team.

Kortom: iedere skillset waarmee Festileaks een vetter platform kan worden, is meer dan welkom. Ook jouw talent kunnen we gebruiken.

Wat bieden jullie mij?

Photo: Kamiel Scholten

Alle functies bij Festileaks zijn op vrijwillige basis en je werkt vanuit huis, naast je studie of baan. Je komt terecht in een jong en supergezellig team van ruim zestig vrijwilligers die niets liever doen dan zich bezighouden met festivals en muziek. Een functie bij Festileaks geeft je de handvatten voor:

  • … Het maken van impact bij duizenden lezers per dag. Festileaks is met 500.000 unieke bezoekers per maand een bekend platform voor iedereen die zich interesseert voor festivals.
  • … Het opdoen van ervaring bij het maken van crossmediale content. Denk aan verdiepende artikelen, Instagram-stories of boeiende podcast-reportages.
  • … Een dikke upgrade van je sociale leven. Festileaks is niet alleen een platform, maar ook een vriendengroep. We organiseren maandelijkse borrels (tijdens een pandemie zijn deze weliswaar digitaal, maar dat mag de pret niet drukken): boottochten door de Amsterdamse grachten, barbecueraves in de zon, film- en spelletjesavonden, weekendjes weg en nog veel meer.
  • … De uitbreiding van je netwerk, door zelf contacten te onderhouden met de Nederlandse festival- en muziekindustrie.
  • … Het ontwikkelen van jezelf. Festileaks is een opleidingsplatform voor jong talent. Welke rol je binnen het team ook wilt aannemen of welke skills je ook wilt leren: bij Festileaks hebben we veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Oh, en hadden we al gezegd dat Festileaks iedere zomer op festivals door heel Europa te vinden is?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Ja, ik wil!

Hebben we je enthousiasme gewekt? Dan leren we je heel graag kennen. Ook als je nog twijfelt over jouw specifieke rol binnen het team, nodigen we je van harte uit onderstaand formulier in te vullen. Als jij je vertrouwd voelt bij onze waarden en interesses, ben jij de headliner waar we op zitten te wachten.

De aanmeldtermijn voor deze vacature is helaas verstreken. Denk je dat we met jouw kwaliteiten en enthousiasme een headliner van formaat mislopen? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen via ons contactformulier.

Sollicitatie procedure

  • Reageren op deze vacature kan tot en met vrijdag 9 oktober 2020. We sturen iedereen een bevestiging van ontvangst.
  • Uiterlijk 16 oktober 2020 ontvang je van ons een inhoudelijke reactie, met daarin indien van toepassing een uitnodiging voor een vrijblijvend welkomstgesprek.
  • Het welkomstgesprek vindt plaats in de vorm van een videocall en daarin luisteren we graag naar jouw verhaal. Ook is er ruimte om verdere vragen te stellen en leggen we je graag meer uit over Festileaks. We proberen tijdens en na het gesprek ook samen een geschikte rol in het team te zoeken.
  • Zodra we een goed beeld hebben van wat we aan elkaar hebben, heb je indien van toepassing nog een tweede gesprek met de team lead van de redactie waarin je valt.
  • Daarna kun je aan de slag. En hopen we nooit meer afscheid van je te nemen.
Student te Groningen die minimaal 1 keer per jaar op Rock Werchter en Lowlands te vinden is. Wanneer ik hier geen chickenburgers aan het eten ben, sta ik waarschijnlijk vooraan bij Kendrick Lamar, James Blake, Frank Ocean, Lorde of King Krule.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.