Kijk terug: Goldband op Lowlands 2022

Voorspeld door het Festileaks Forum
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Waar de ene legendarische ‘Golden’ band uit Den Haag na een carrière van ruim 60 jaar is onlangs is gestopt, heeft de volgende dat gouden stokje overgenomen. Goldband beleefde in de festivalzomer van 2022 een ware zegetocht langs de bomvolle festivalweides van onder andere Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Lowlands. Van dat laatste festival kan je het feestje dankzij 3voor12 terugkijken. Gaat Goldband naar huis met de titel Festivalact van 2022?

Jaja, Festileaks is weer op zoek naar de allerbeste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100 en daarmee ook de winnaar. En het publiek, dat ben jij!
De stembussen zijn geopend en je kunt dus nu jouw stem uitbrengen.

Van Sexyland landen in een volle Alpha

Hoe knap is het, dat een band juist tijdens de coronaperiode is ontploft en een vette liveproductie voor een mainstage kan neerzetten. In 2022 trok Goldband misschien wel de meeste festivalbezoekers naar de Alpha. Op de vorige Lowlands-editie, die was inderdaad in 2019, stonden ze nog in het veel kleinere Sexyland.

Maar een echte verrassing is het niet als je als band in de tussentijd hits zoals ‘Noodgeval’, ‘De Langste Nacht’ en ‘Ja Ja Nee Nee’ uitbrengt. Je kon deze zomer dan ook niet om ze heen en zo werd Goldband ook al door jullie verkozen tot de beste act op Down The Rabbit Hole 2022. Beloof Goldband in ieder geval het volgende: Als je niet op hun stemt in de Festivalacts top 100, stem dan op een vrouw.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen