Robbie Williams mikt op Westergasfabriek in Amsterdam voor concert

Robbie Williams

Terwijl Robbie Williams eerder deze maand al eens repte over een terugkeer naar Nederland ontstaat er inmiddels steeds meer duidelijkheid. In een interview met NPO Radio 2 geeft de Britse zanger meer informatie vrij over de nieuwe tournee en de vorm ervan.

Dat er een tournee aan zit te komen is inmiddels gesneden koek. Ook gaf Robbie al aan dat een stop in Nederland daarin niet zal ontbreken. In het interview dat Williams had met Corné Klijn van NPO Radio 2 geeft hij nog wat extra details vrij.

Zo geeft de zanger aan dat hij niet met het Metropole Orkest op tournee zal gaan. Het Nederlandse orkest orkestreert op de laatste langspeler van Robbie Williams waarop hij zijn 25-jarig jubileum als solo-artiest viert. Toch is een show met het orkest een mogelijkheid: “Ik ga niet met ze op tournee, want dat is veel te duur. Maar een eenmalig concert lijkt me wel tof. In Nederland? Wie zal het zeggen. Ik heb in ieder geval al wel een locatie in gedachten: de Westergasfabriek in Amsterdam. Maar ik ga volgend jaar in ieder geval op wereldtournee en dan doe ik Nederland zéker aan.”

Streep door Pinkpop?

Met bovenstaande quote in het achterhoofd lijkt een passage op Pinkpop er niet meer in te zitten. Robbie gaf in 2015 nog een show tijdens Pinkpop en was een logisch gerucht voor aanstaande editie. Nu de zanger aan de Westergasfabriek zit te denken als decor voor zijn nieuwe optreden is die kans ineens stukken kleiner.

De Angels-zanger stond in 2017 voor het laatst in de Benelux met optredens op Werchter Boutique en het Nijmeegse Goffertpark.

Meepraten over Pinkpop 2023

Het is echter nog te vroeg om met zekerheid te zeggen of Robbie Williams wel of niet op Pinkpop 2023 verschijnt. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Ben je er heilig van overtuigd dat Robbie wél in Landgraaf staat? Overtuig je mede Pinkpop-liefhebbers op het Festileaks-forum

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen