Arctic Monkeys kondigt Noord-Amerikaanse tournee aan, ruimte voor Europese festivalzomer

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Nóg meer nieuws uit het kamp van Arctic Monkeys. De rockband kondigt na hun tournee door het Verenigd Koninkrijk nu ook een tournee aan door Noord-Amerika. Tussen beide legs door is er in de zomer nog veel vrije tijd voor Alex Turner en co.

De tournee van Arctic Monkeys door Engeland loopt van eind mei tot en met 25 juni. Daartussen lijkt er nog wat ruimte vrij te zijn voor een spot op het toonaangevende Glastonbury. De tournee door Noord-Amerika gaat op 25 augustus van start in Minneapolis en sluit op 29 september af in Los Angeles.

Ruimte voor een Europese festivalzomer

Alle vrije tijd die de aapjes in juli en augustus hebben zou kunnen wijzen op een nieuwe serie optredens in Europa. Waar de band afgelopen zomer ook al enkele shows gaf op Lowlands 2022 en Pukkelpop 2022 hebben ze het aanstaande album The Car nog onvoldoende kunnen voorstellen aan het Europese publiek. Wel is inmiddels te concluderen dat festivals als Pinkpop en Best Kept Secret naast het net vissen vanwege de tournee door Engeland. Dat biedt dan wel weer kansen voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Deze festivals vinden begin juli plaats.

Nieuw album The Car en nieuwe single

De nieuwe tournee gaat natuurlijk gepaard met het komende nieuwe album. Deze maand is het zover: de nieuwe langspeler van Arctic Monkeys. Op 21 oktober kun je The Car volledig beluisteren. Afgelopen zomer kon je al een nummer van het album horen. Zo kreeg het Zwitserse publiek de track ‘I Ain’t Quite Where I Think I Am’ voorgeschoteld. Sindsdien volgden de singles ‘There’d Better Be a Mirrorball‘ en ‘Body Paint‘.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam