Arctic Monkeys naar Ziggo Dome op Bevrijdingsdag 2023

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Arctic Monkeys maakt meer tourdata bekend. Op 5 mei 2023 brengt de Engelse band een bezoek aan de Ziggo Dome in Amsterdam. Een Belgische datum blijft vooralsnog uit, maar dat vergroot de kans op een festivaloptreden op Rock Werchter 2023.

Vandaag deelt de Britse band het Europese tourschema voor 2023. Het gaat om tien concerten, waarvan vijf in Duitsland. Op Bevrijdingsdag zal Arctic Monkeys de Ziggo Dome in Amsterdam voorzien van een show. Het nieuws komt snel na de bekendmaking van de Noord-Amerikaanse tournee en geruchten van een hoofdspot op Glastonbury.

Arctic Monkeys neemt de Ierse rockband Inhaler mee als support. Wie nu alvast staat te popelen voor een kaartje, kan gebruik maken van de pre-sale van Mojo. De reguliere kaartverkoop begint op 14 oktober aanstaande om tien uur ’s ochtends. Een week later komt ook het nieuwe album van de Monkeys uit, genaamd The Car.

Rock Werchter

Hoewel Arctic Monkeys naar de Ziggo Dome komt voor hun Nederlandse stop, zijn de Belgische fans op het eerste oog minder blij. Er lijkt nog geen concert in België op de planning te staan. Echter draait de band al een tijdje mee in de geruchtenmolen voor Rock Werchter 2023. Met nieuwe muziek op zak en nog geen Belgische datum, begint het er steeds meer op te lijken dat AM een van de headliners kan worden. Rock Werchter heeft alvast de huisstijl aangepast. Dat kan maar één ding betekenen: groot nieuws op komst.