Festileaks Tipt: deze DGTL events mag je niet missen tijdens ADE 2022

Photo: Sebastiaan van Thienen / YellowTipi

Amsterdam Dance Event kruipt steeds dichterbij. En als er naast knaldrang één gevoel is dat de aanloop naar dit dansfestijn kenmerkt, is het wel keuzestress. Laten we je daarom een zetje in de juiste richting geven. Zo heeft DGTL voor ADE 2022 een handjevol gave feestjes op de planning, die we eens haarfijn voor je gaan uitkienen.

Met meer dan 1000 events om uit te kiezen, is het voor veel bezoekers van Amsterdam Dance Event 2022 als zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig heeft DGTL dit jaar zes fonkelende spelden in de etalage.

Net als voorgaande jaren strijkt DGTL tijdens ADE 2022 neer in Amsterdam Noord, in de NDSM Warehouse. Hoewel de muziekstijlen aardig verschillen van evenement tot evenement, komen vooral liefhebbers van techno en house aan hun trekken in deze grote beukloods. We nemen je mee in het programma.

bron: amsterdam-dance-event.nl

20/10 – DGTL Presents: Worakls Orchestra

De aftrap moet toch ook meteen wel het meest bijzondere evenement zijn waarmee DGTL op ADE 2022 uitpakt. Met een orkest dat ongeveer twintig koppen telt achter zich, betreedt de Franse dj Worakls als allereerste de decks in de NDSM Warehouse. Dit orkest ondersteunt zijn melodieuze techno met klassieke invloeden, wat bij elkaar opgeteld voor een unieke totaalervaring zorgt. Het dramagehalte liegt er in ieder geval niet om bij deze show.

  • Datum en tijd: donderdag 20 oktober, om 18:00 – 21:30
  • Lineup: Worakls
  • Tickets: uitverkocht, dus houd Ticketswap in de gaten
bron: amsterdam-dance-event.nl

20/10 – DGTL ADE X UPPERGROUND: ARTBAT, WhoMadeWho en meer

Voor de fanatiekelingen die in de stemming kwamen bij Worakls Orchestra hoeft het nog niet voorbij te zijn. Zij kunnen namelijk nog even in dezelfde sferen verder dansen. Nu alleen iets minimalistischer, zonder orkest. Minimalisme is dan ook waar headliners WhoMadeWho en ARTBAT in uitblinken, met iets zwoelere techno die van de draaitafels af smelt. De knetterende, hypnotiserende synths van Kölsch mogen ook zeker niet onbenoemd blijven. Is het alweer tijd voor een raketje?

21/10 – DGTL Presents: Ben Böhmer (live)

Ben Böhmer moet het klusje in zijn eentje klaren op DGTL, met een liveset van liefst drie en een half uur. Zijn stroperige combinatie van sentimentele deep en progressive house valt keer op keer als een warme deken over zijn zwetende publiek heen. Dus sluit die ogen maar vast, en laat je betoveren. Aan de andere kant: doe ze soms natuurlijk wel weer even open om van de indrukwekkende lichtshow te genieten.

  • Datum en tijd: vrijdag 21 oktober, om 18:00 – 21:30
  • Lineup: Ben Böhmer
  • Tickets: uitverkocht, dus houd Ticketswap in de gaten

21/10 – DGTL ADE: Floating Points, Fatima Yamaha en meer

Hou je van het meer melodieuze werk? Dan ben je bij dit feestje aan het juiste adres. Met behulp van de kleurrijke, zonovergoten platen die Jayda G en Palms Trax steevast in hun sets verwerken, ga je spontaan terugverlangen naar de voorbijgevlogen festivalzomer van 2022. Ook Fatima Yamaha is nooit vies van een beetje groovy, dus maak die heupen maar vast los. Ten slotte treffen we bovenaan de poster Floating Points. Ogenschijnlijk is hij de vreemde eend in de bijt in dit rijtje gezelligheidsdieren, lettend op zijn meer ingetogen, sombere muziek. Maar wees niet getreurd (letterlijk): de Brit staat bekend om de vele muzikale uitstapjes die hij zijn dj-sets in fietst. Die wil je een keer gezien hebben.

bron: amsterdam-dance-event.nl

22/10 – We Still Believe: The Blessed Madonna

Huh, The Blessed Madonna stond vorig jaar toch ook al bovenaan het affiche van DGTL op de ADE zaterdag? Dat klopt. Maar: wissel nooit een winnend paard. Want wat een euforie bracht ze vorige editie teweeg met haar piekfijne mix van disco en house. Zowel nieuwe hits als vergeten classics passeren de revue, maar er is één constante: ze brengen altijd een glimlach op je gezicht. Daarom komt The Blessed Madonna het dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. En ze komt niet alleen: verdeeld over twee podia vind je hier ook gevestigde namen als Job Jobse, Sherelle, en Romy. En nog véél meer.

22/10 – DGTL ADE: Dax J, Paula Temple, KI/KI en meer

“Bewaar het beste voor het laatst,” moet de organisatie van DGTL voor ADE 2022 gedacht hebben. Want met deze bizarre all-star lineup aan dj’s in de hoek van het hardere technogeweld, belooft het een nachtje ongeremd, meedogenloos beuken te worden in de NDSM loods. Van de grimmigste sferen bij SPFDJ en Paula Temple, tot de aangename acid twists van DJ Stingray 313 en KI/KI. Hopelijk heb je tegen deze tijd nog genoeg energie om er nog één keer volledig voor te gaan. Het einde komt in zicht.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.