Rage Against The Machine cancelt tour, onzeker over toekomstige shows

Rage Against the Machine

Rage Against The Machine cancelt de tour in Noord-Amerika vanwege de blessure van zanger Zack de la Rocha. Een optreden op bijvoorbeeld Rock Werchter of Pinkpop 2023 lijkt opeens onwaarschijnlijk.

De la Rocha kampt al enkele maanden met een blessure aan zijn achillespees. Hij liep verwondingen op tijdens de tweede show van de tour in Chicago. Het is de eerste keer in elf jaar dat de band weer optreedt. Rage Against the Machine maakte in augustus bekend dat de rest van de tour geannuleerd werd.

Balen, maar als De la Rocha rust neemt kan hij in 2023 vast weer op het podium staan, toch? Helaas blijkt de blessure zo ernstig te zijn, dat de geplande shows in Amerika volgend jaar al gecanceld moeten worden.

Revalidatie

De la Rocha maakte het slechte nieuws zelf bekend. Slechts acht procent van zijn achillespees is nog intact. Het gaat volgens de frontman niet alleen om weer kunnen optreden. Zelfs simpel functioneren lijkt nog een moeilijke opgave. Hij zal zich de komende tijd moeten focussen op revalidatie en toekomstige shows afzeggen.

Het zit niet mee voor de Amerikaanse rockers. Nadat ze hun tour eerder al moesten verplaatsen vanwege de pandemie, vallen nu ook de vervangende data in het water. En door de ernst van De la Rocha’s blessure lijkt er voorlopig nog geen zicht te zijn op nieuwe shows.

Geruchten

Alle optredens tot en met april 2023 zijn in ieder geval van de baan. Rage Against The Machine leek een grote kanshebber voor Europese festivals als Pinkpop en Rock Werchter. Een festivalzomer zou perfect aansluiten op hun tourschema. Helaas lijken deze optredens nu wel erg onwaarschijnlijk. Afhankelijk van de revalidatie van De la Rocha, is het mogelijk dat we een Rage Against The Machine tour de eerste tijd niet meer hoeven te verwachten.