Slipknot maakt festivalshows bekend, grote kanshebber Graspop 2023

In combinatie met het verschijnen van de nieuwe langspeler The End, So Far druppelen de eerste optredens van Slipknot binnen. Met een aantal bevestigingen voor Europese festivals kunnen de Nederlandse fans steeds meer gaan hopen op een show dichtbij huis.

Want het lijkt er steeds meer op dat die er gaat komen! Slipknot bevestigde de afgelopen dagen meerdere optredens in juni 2023. In de tweede week van juni geeft de Amerikaanse metalband optredens op het Oostenrijkse Nova Rock 2023, Rock For People 2023 en het Zwitserse Greenfield 2023. Doordat deze shows zich in rap tempo opvolgen lijkt het erop dat Slipknot komende zomer een uitgebreide Europese tournee doet.

Tweede Belgische festivalshow in een jaar?

Met deze bevestigingen is de kans aannemelijk dat Corey Taylor en kompanen ook een stop in de Benelux maken. Aangezien Nederland tegenwoordig helaas nog maar weinig grote metalfestivals kent is de kans op een Graspop-passage een goede mogelijkheid. De band speelde daar in 2019 voor het laatst. Daarmee is het niet de laatste festivalshow van Slipknot op Belgisch grondgebied, die vond namelijk plaats tijdens Pukkelpop 2022. In Hasselt wisten de metalheads te imponeren met een energiek optreden waarop het publiek al op de openingsdag murw gebeukt werd. Na de show op Pukkelpop riep Taylor dat Slipknot snel terugkeert naar België. Van Hasselt naar Dessel binnen een jaar? Waarom ook niet!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen