Advertisement

Pukkelpop-hype: Slipknot verdedigt titel van meest energieke heavy metalband op Wacken Open Air 2022

Photo Credit: Wacken Open Air

Volgende week staat Slipknot gepland als headliner op Pukkelpop! We gingen vast kijken wat we van die show kunnen verwachten op het Duitse Wacken Open Air festival. Aldaar debuteerde de Amerikaanse heavy metal band Slipknot met een explosief optreden op de vrijdagavond.

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Welkom bij de Slipknot-familie

Slipknot is een van de meest succesvolle heavy metal bands ooit. Ze stonden al op vele festivals over de hele wereld zoals op Download, Rock Am Ring en Graspop. Daarnaast organiseerden ze zelf ook een festival in meerdere landen; het beruchte Knotfest. De band mist echter nog een optreden op het lijstje, namelijk op een van de grootste metalfestivals ter wereld: Wacken Open Air 2022. Het is dan ook niet gek dat Slipknot een van de meest gehypte optredens van het weekend is.

Na het zeer energiek optreden van de Duitse middeleeuwse metalband In Extremo op Faster Mainstage, begaf het publiek zich naar de tweede Mainstage van Wacken Open Air; de Harder stage. Waar iedereen zo massaal op af kwam, dat het tot ver voor het podium helemaal vol stond. Rond 22:15 gingen de lichten uit en schalde AC/DC’s klassieke anthem ‘For Those About To Rock’ uit de speakers samen met een klassieker van countryzangeres Billie Jo Spears om Slipknot te introduceren.

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Constant crowdsurfen

Slipknot trapte het optreden af met ‘Disasterpiece’, van het tweede album Iowa, en ging verder met ‘Wait and Bleed’. De twee tracks dienden ietwat als publieks opwarmer, en met veel succes. Want bij deze nummers ging het al helemaal los! Overal ontonden moshpits en begonnen mensen te crowdsurfen.

Daarna sprak Corey Taylor, leadzanger en frontman van de band, het publiek voor de eerste keer toe en zei: “Ik heb mijn hele leven gewacht om deze woorden te zeggen” , gevolgd door: “Weet je hoeveel het voor ons betekent om op een van de grootste heavy metal festivals ter wereld te staan?”

Photo Credit: Wacken Open Air

“It took us 23 years to finally see you”

Hit na hit kwam voorbij en de metalheads bleven meebleren met elk refrein. De show van Slipknot zag er prachtig uit met veel vuureffecten en sterke visuals die afwisselden tussen de nummers.

Maar natuurlijk tilden Corey en de band de show naar een ander niveau. Voordat hij de nieuwste single van de band introduceerde, van hun aankomende album The End, So Far (dat op 30 september uitkomt), gaf hij opheldering over de titel van het album en het gerucht dat Slipknot daarna uit elkaar zou gaan. “Niets is minder waar, dit is slechts het einde van een hoofdstuk en het smeken om een volgende”.

Corey had veel interactie met het publiek en vroeg natuurlijk wie Slipknot nog niet live gezien had. Omdat de band 23 jaar nodig had om op Wacken Open Air 2022 te spelen, was hij dankbaar voor alle aanwezige fans. Het is heel mooi om nieuwe bands te ontdekken in combinatie met bands waar je al van houdt.

Photo Credit: Wacken Open Air

“We promise to come back”

Na de klassieke anthems “Duality” en “Psychosocial” was het tijd voor “Spit It Out”. Iedereen die ooit een Slipknot-show bijgewoond heeft weet wat er tijdens dit nummer gaat gebeuren. In het midden van het nummer beval Corey Taylor iedereen om te gaan zitten en pas weer te gaan staan nadat hij deze vier magische woorden zei: ”Jump The F%$@ Up”.

Toen hij dat eindelijk deed, werd natuurlijk iedereen gek. Na dit nummer verlieten ze het podium om nog terug te keren voor een toegift van nog eens twee nummers. De band beloofde aan het einde van de show natuurlijk terug te komen. Alleen de tijd zal het leren of ze zich aan deze belofte gaan houden.

Sommige festivalgangers klaagden dat de band nog een paar nummers had kunnen spelen. Er stond immers twee uur voor ze gepland. Dat is dan ook het enige smetje op deze geweldige show die verder niemand teleurgesteld achter kan laten. Slipknot rechtvaardigde de titel van een van de meest energieke heavy metal bands ter wereld. Een liveshow die zeker op je bucketlist moet staan.

Goed nieuws, want ze staan deze zomer op meerdere festivals in Europa voordat ze weer terug vliegen naar de VS. Dus ga je naar Pukkelpop volgende week, zet Slipknot dan op je lijstje!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2022

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 18-21 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Athanasios Kouklas

From Thessaloniki, Greece, currently living in Switzerland. Travel, music and festival enthusiast. Been to Pinkpop, Rock Werchter, Wacken, Rock am Ring, Southside and numerous concerts of all kinds in Europe. Favourite bands include: Bruce Springsteen & The E Street Band, Rammstein, Foo Fighters, Motörhead and The Rolling Stones..

Meer van Athanasios