Taylor Swift komt vrijdagochtend met verrassing: Europese tour?

Swifties opgelet! Taylor Swift hint op groot nieuws voor aankomende vrijdag. Zou het een Europese tour zijn?

Vrijdag wordt een spannende dag voor fans van Taylor Swift. Haar nieuwe album Midnights komt eindelijk uit. Maar op haar Instagram hint de popzangeres naar nog een ander nieuwtje. Op haar weekschema is te zien dat er vrijdagochtend om drie uur ’s nachts een ‘special very chaotic surprise’ gepland staat. Als we dat even omrekenen naar de Nederlandse tijdzone, kunnen we om negen uur ’s ochtends de verrassing verwachten. Laat dat net een perfect tijdstip zijn om nieuwe concerten of festivaloptredens bekend te maken.

Instagram Taylor Swift
Instagram Taylor Swift

Tour

Ook de voormalige directeur van Ticketmaster, Nathan Hubbard, plaatste vandaag een tweet die hint naar de aankondiging. We kunnen dus eigenlijk met potlood wel opschrijven dat Swift optredens voor ons in petto heeft. Maar de meningen zijn nog verdeeld hoe deze eruit gaan zien.

In 2020 zou Taylor Swift al een Europese tour doen. Werchter Boutique wist haar te strikken voor een unieke festivalshow in de Benelux, maar dat optreden werd uiteindelijk verplaatst en afgelast door Covid-19. Des te meer redenen om volgend jaar alsnog festivals af te gaan. Swift lijkt kansmaker voor onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Als tegenargument wordt opgeworpen dat Swift met een grootse productie eerder de stadions en grotere zalen zal verkiezen. Daarnaast moet de tour natuurlijk plaatsvinden in de zomermaanden, wil een festivaloptreden mogelijk zijn.

Nieuwe muziek

De Amerikaanse zangeres heeft in ieder geval genoeg nieuw materiaal voor een tour. Haar meest recente albums Evermore, Folklore en Lover zijn nog niet live gespeeld. Op haar nieuwe nummers laat ze zien dat ook folklore en indie in haar straatje vallen. Vrijdag horen we onder welk genre Midnights zal vallen. Het album bevat dertien nummers. Deze zijn representatief voor dertien slapeloze nachten in het leven van Swift.