Taylor Swift in 2020 op festivaltournee, o.a. naar Werchter Boutique

TayTay

Taylor Swift is in 2020 op Werchter Boutique te vinden. De Amerikaanse zangeres komt met haar festivaltournee ook langs NOS Alive en Open’er Festival. Het optreden in België is het enige optreden in de Benelux.

Met het optreden op het Belgische Werchter Boutique gaan de gedachten meteen naar een Nederlandse show. Deze gaat er helaas niet komen. Het optreden op het Belgische festival is exclusief voor de Benelux.

Ook Glastonbury vindt plaats in deze periode. De komst van Taylor Swift naar het Engelse festival is al langer een gerucht.

Bevestigde (festival)shows

Werchter Boutique is niet het enige festival waar Taylor Swift komend jaar te zien is. Hieronder sommen we alle bevestigde optredens in Europa voor je op:

 • 20 juni 2020: Werchter Boutique, Werchter, België
 • 24 juni 2020: The Waldbühne, Berlijn, Duitsland
 • 26 juni 2020: Oslo Sommertid, Oslo, Noorwegen
 • 1 juli 2020: Roskilde Festival, Roskilde, Denemarken
 • 3 juli 2020: Open’er Festival, Gdynia, Polen
 • 5 juli 2020: Festival des Nimes, Nimes, Frankrijk
 • 9 juli 2020: NOS Alive, Lissabon, Portugal

Taylor Swift

De Amerikaanse singer-songwriter is één van de weinige artiesten die haar eigen naam gebruikt. De zangeres brak in 2008 door met de single ‘Love Story’. Kort daarna zette zich definitief op de kaart met het nummer ‘You Belong With Me’. Sindsdien zijn zijn er zeven studioalbums uitgekomen, waarbij meerdere nummer 1-noteringen zijn behaald. In augustus bracht Swift haar nieuwste album uit: Lover.

Het laatste festivaloptreden dateert inmiddels alweer uit 2010. Destijds pronkte Taylor al bovenaan het affiche van het Japanse Summer Sonic. In 2020 is ze onder meer op Werchter Boutique, Open’er en NOS Alive te zien.

Werchter Boutique 2020

WerchterBoutique2018_SamvanReenen1
Foto: Sam van Reenen / Festileaks

Werchter Boutique is een ééndagsfestival dat wordt gehouden op het festivalterrein in Werchter. Het festival staat in het teken van één grote headliner. Zo stonden eerder Fleetwood Mac, Robbie Williams en Bruno Mars op het Belgische affiche. Al deze namen waren dat jaar ook op Pinkpop te vinden. Desondanks reist Taylor Swift helaas niet af naar Nederland.

 • Locatie: Festivalpark Wercter, België
 • Datum: 20 juni 2020
 • Kaartverkoop: vanaf €92,-. Voorverkoop op 25 september 2019.
 • Meer informatie vind je op de website van Werchter Boutique.