Pulp kondigt Britse festivalshows aan, Europese data op komst?

Pulp

Britpop-legende Pulp gaat op tour en is in 2023 op verschillende Britse podia te zien. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat de band oversteekt naar Europa. Maar hopelijk klinkt ‘Common People’ in de zomer van 2023 eindelijk weer in Nederland.

Het gerucht hing al enige tijd in de lucht. De reünie van Pulp is in cement gegoten voor 2023. De groep speelt volgend jaar tientallen shows in het Verenigd Koninkrijk, met onder meer Isle Of Wight en Latitude op het programma. Daarnaast is de band een serieus gerucht voor Glastonbury. Waar zanger Jarvis Cocker dit jaar nog optrad. Zoals de tour op dit moment uitgestippeld staat is er een mogelijkheid dat Pulp op Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret of, pas later in het seizoen, op Lowlands is te zien.

22 jaar later

Pulp speelde op Lowlands 2001 zijn laatste show op Nederlandse bodem. Kan de groep uit Sheffield 22 jaar later nog steeds de Alpha of de Heineken vullen? Na 20 juli is de agenda, zoals het nu staat, leeg. 

De groep rondom frontman Jarvis Cocker werd in 1978 opgericht. Het grote succes kwam echter pas toen de band midden jaren negentig doorbrak met de hits ‘Common People’ en ‘Disco 2000’ De groep ging in 2002 voor onbepaalde tijd uit elkaar. Maar deed in 2011 en 2012 een reünietour waarmee onder andere Sziget, het tandem Reading & Leeds en Glastonbury werd aangedaan.