The War On Drugs weer naar Europa in 2023

Photo: Shaw Brackbill

The War On Drugs komt opnieuw naar Europa in 2023. Op 8 juni begint de tour van de band in Noorwegen, en deze eindigt zoals het nu staat op 28 juni in Ierland. Maar we zien nog genoeg gaten in de agenda.

The War on Drugs zit niet stil! Afgelopen zomer speelde de band nog enkele shows in Nederland en België. Waaronder een headlineset op Down The Rabbit Hole 2022. Nu is bekend dat de Amerikanen in 2023 opnieuw een Europese rondreis gaan maken met stops in onder andere Noorwegen, Frankrijk, Polen en Duitsland.
Nederland en België staan voorlopig nog niet op het programma.

De tour van The War On Drugs zoals deze nu uitgestippeld staat op hun site.

Hilvarenbeek of Landgraaf?

Dat ze op herhaling naar Down The Rabbit Hole komen is wel erg onwaarschijnlijk. Zoals het nu staat lijkt Best Kept Secret 2023 (9, 10 en 11 juni) de meeste aanspraak te maken op de komst van The War On Drugs. Of gaat de groep voor een alternatiever geluid zorgen op een (tot nu toe) overwegend ‘poppy’ Pinkpop 2023? Dit zou dan op 16 juni moeten gebeuren, voordat P!nk de eerste avond van het festival afsluit. Op 17 en 18 juni treden Adam Granduciel en co. op in het Verenigd Koninkrijk.

Naast Down The Rabbit Hole was The War On Drugs op Rock Werchter 2022 te zien. En speelde de groep eigen shows in de Ziggo Dome en het Sportpaleis. De tournee is in het kader van hun laatste release I Don’t Live Here Anymore.