Geruchtenoverzicht: wie zijn de laatste 2 headliners van Graspop 2023?

Graspop 2023 wordt weer een grote. Net als afgelopen editie zal de Belgische metal meeting plaatsvinden over vier dagen. Welke acts staan er volgende zomer bovenaan de poster van het festival? Dit is een overzicht van de sterkste geruchten.

Naast meer dan honderd andere acts zijn de eerste zes headliners voor Graspop 2023 bekend: Ghost op donderdag 15 juni, Gojira op vrijdag 16 juni, Slipknot en Parkway Drive op zaterdag 17 juni, en Def Leppard en Mötley Crüe op zondag 18 juni. We zijn dus nog op zoek naar twee headliners: één voor donderdag en één voor vrijdag. Dit zijn de grootste geruchten.

GNR

Guns N’ Roses

Guns N' Roses zijn nog lang niet uitgespeeld. Tijdens een radio-interview kwam Slash met leuke nieuwe informatie rond de band. Zo wil hij graag nog een nieuwe plaat opnemen, maar heeft de band ook nog enkele songs klaar staan voor een release. Daar blijft het niet bij. Ook zei de de gitarist dat ze nog een tour hebben gepland voor komende zomer. Het eerste optreden is al bekend: op vrijdag 30 juni staan Axl Rose & co. op BST Hyde Park 2023 in Londen. Komt Guns N’ Roses twee weken eerder naar Graspop?

Photo: Kameron Pollock

Avenged Sevenfold

In 2022 waren er een aantal afzeggingen. Avenged Sevenfold stond als headliner geprogrammeerd, maar moest uiteindelijk annuleren. De reden daarvoor was dat het 8e album van de Amerikaanse band nog niet af was. Volgens zanger M. Shadows zijn ze nog altijd bezig met de afronding, maar daarna verwacht A7X “to be firing on all cylinders.” Betekent dat een terugkeer naar Dessel in 2023?

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Faith No More

Ook Faith No More zegde in 2022 een headlineshow op Graspop af. In een interview met Rolling Stone is zanger Mike Patton openhartig over de mentale problemen waar hij sinds de pandemie mee worstelt. In december gaat hij een aantal shows doen met zijn andere band Mr. Bungle, om te kijken hoe het tourende leven bevalt. Wie weet heeft hij daarna toch weer de smaak te pakken. De Europese festivals zullen in ieder geval meer dan blij zijn om Faith No More weer te ontvangen.

AC/DC

Nu begeven we ons op glad ijs. Eigenlijk zijn er elk jaar wel geruchten rondom AC/DC. Het huidige verhaal is dat de legendarische rockband in juni 2023 voor één of twee shows naar Spanje komt, wat een grotere tour doet vermoeden. Het gebeurt namelijk zelden dat zo’n grote act voor slechts een paar shows naar de andere kant van de wereld reist. Eerst zien dan geloven, maar de Australiërs zouden natuurlijk de ultieme Graspop-headliner zijn.

Speculeer verder over Graspop 2023

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks Forum. In het Graspop 2023-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Gojira
Ghost
Parkway Drive
Gojira, Ghost, Parkway Drive +106 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen