Gerucht: AC/DC op tour in 2023

Foto: Sam van Reenen

Zou het dan eindelijk zo ver zijn dat AC/DC weer op tour gaat in 2023? De Spaanse website the metal circus vertelt op hun website dat dit zo maar eens werkelijkheid zou kunnen zijn.

Op de site is te lezen dat de band in juni 2023 voor één of twee data naar Spanje komt. Wel wordt daarbij vermeld dat dit nog niet officieel is aangekondigd maar dat dit naar verwachting in de herfst wordt bekendgemaakt.

De tour stond eerst voor 2020 gepland. Ook toen was het nog niet officieel aangekondigd. Echter waren er wel al veel zalen en veel werk voor de tour was al voorbereid door Live Nation. Maar door de coronapandemie kon dit toen helaas niet doorgaan.

Album

Wel heeft de band toen hun nieuwste album Power Up uitgebracht. In een interview gaf gitarist Angus Young destijds aan dat ze niet bezig zouden zijn met een tour maar als we de Spaanse website mogen geloven, was dit toch wel het geval.

Als AC/DC in 2023 weer op tour zou gaan dan zou dit de eerste keer sinds 2016 zijn dat de band weer live optreedt. De laatste keer dat we de band in Nederland mochten ontvangen is ook alweer 7 jaar geleden. Toen gaven Brian Johnsen en co een optreden in de GelreDome in Arnhem.

Voor nu blijft het dus bij een gerucht over deze tour. Waarschijnlijk gaan we hier in het najaar dus meer over horen.

Over de auteur ✍️

Femke Valks

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Meer van Femke