Amon Amarth, Disturbed, Pantera en nog 100 namen voor Graspop 2023

Amon Amarth

103 nieuwe bands, waaronder Amon Amarth en Disturbed, zijn officieel bevestigd voor Graspop 2023. De enorme lading nieuwe namen volgt na de eerdere bekendmaking van onder andere Gojira, Def Leppard, Mötley Crüe, Slipknot en Parkway Drive.

Onder andere Amon Amarth en Disturbed vormen de laatste onthulling vanuit Dessel voor Graspop 2023. De organisatie heeft er met de drop van 103 nieuwe namen alles aan gedaan om bezoekers een goede line-up te bieden.

Eerste keer

Niet alle bevestigde artiesten zijn vaste gasten op Graspop. Zo heeft het Belgische festival in 2023 een handvol artiesten die voor het eerst het podium beklimmen. De Britse rockband Enter Shikari zal zijn primeur maken. Hetzelfde geldt voor Pantera, die al sinds 2000 niet meer in België heeft opgetreden.

Vandaag bevestigt het festival maar liefst 103 bands. Hieronder staan de grootste namen op een rij:

De rest van het gigantische lijstje vind je in de aankondiging op de website van Graspop.

Ook tussen de eerder bevestigde artiesten op het affiche zitten grote namen. Ghost beklimt op de donderdag het hoofdpodium. Gojira zie je op vrijdagavond in Dessel. Slipknot en Parkway Drive zullen zaterdagavond de planken betreden om een show te geven. Def Leppard en Mötley Crüe zijn de afsluitende headliners voor de zondag op Graspop. Slipknot is met zeven optredens op Graspop het meest vertrouwde gezicht tot dusver.

Vooruitblikken naar Graspop 2023

Vorig jaar vierde Graspop de 25e editie, waarmee het festival langzaamaan niet meer is weg te denken uit het festivallandschap. Ook volgend jaar zal er weer alles uit de kast getrokken worden voor een geslaagd feestweekend. Dessel in de Belgische provincie Antwerpen biedt al sinds 1996 een perfecte plek voor liefhebbers van gillende gitaren en donderende blastbeats.

Het festivalterrein kan betreden worden op donderdag 15 juni om 12:00. De kaartverkoop van Graspop 2023 start overmorgen al, op zaterdag 26 november om 10:00. Je kunt vanaf dat moment een ticket kopen voor een of meerdere festivaldagen via de Belgische ticketmaster.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.