Pantera naar AFAS Live in 2023

Groot nieuws voor de metalfans! Na een afwezigheid van maar liefst 23 jaar komt Pantera eindelijk weer naar Nederland. AFAS Live is op 20 juni 2023 het decor van de terugkeer van de Amerikaanse metalband.

Het was april 2000 toen de band Pantera voor het laatst op Nederlandse bodem stond. Toen was de Maaspoort in s-Hertogenbosch de locatie. Nu komt de groep terug om een bezoek aan AFAS Live te brengen. Dat Pantera Europa gaat aandoen komende zomer, was al enige tijd bekend. Zo staat de band ook al op de affiches van grote festivals zoals Graspop en Rock am Ring 2023.

Mocht je bij het AFAS-concert willen zijn op 20 juni, dan kun je vanaf woensdag 14 december 10:00 uur tickets aanschaffen via Ticketmaster. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 84,-.

Afgelopen week stonden de groove metal-legendes voor het eerst in meer dan twintig jaar op het podium. Hits als ‘Walk’ en ‘Cowboys from Hell’ kwamen voorbij, terwijl er met een tape-versie van ‘Cemetery Gates’ een mooi eerbetoon werd geleverd aan de overleden Abbott broers. Oud-gitarist Dimebag Darrell (Abbott) werd in 2004 tijdens een concert van zijn nieuwe band, Damageplan, doodgeschoten door een boze Pantera fan. De andere broer en ex-drummer, Vinnie Paul, overleed in 2018.

Hoe het optreden afgelopen week klonk, kun je hieronder beluisteren:

Huidige formatie Pantera

Phil Anselmo en Rex Brown zijn de enige twee nog levende leden van Pantera. Zij hebben ervoor gekozen de band nieuw leven in te blazen. Samen met Zakk Wylde, bekend als gitarist van Ozzy Osbourne en Black Label Society, en Anthrax-drummer Charlie Benante zijn zij op tour.

Hoewel er veel optimisme is om eindelijk weer de hits van Pantera live te horen, staan niet alle fans te springen op deze shows zonder de Abbott broers. Zo vinden sommigen dat het meer om een ’tribute’ reeks gaat dan om een echte ‘reunie.’