Foo Fighters exclusief naar Rock am Ring 2023

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

Voor Dave Grohl en co. is het eerste festivaloptreden van aankomende zomer een feit. In juni staan Foo Fighters op Rock am Ring 2023 met een exclusieve headlineshow.

De Duitse festivalburen mogen in hun handjes knijpen met deze zeer speciale boeking. Geen optreden in de Benelux voor de Amerikaanse rockers. Rock am Ring 2023 en Rock im Park 2023 hebben namelijk de enige Europese(!) shows van Foo Fighters weten te bemachtigen. Het festival liet al eerder in het midden wie één van de missende headliners was. Nu weten we het antwoord, en dat belooft veel goeds. Op 2 juni kun je het optreden voor het eerst aanschouwen. Op 4 juni doen ze het nog dunnetjes over tijdens Rock im Park.

Na het tragische overlijden van drummer Taylor Hawkins vorig jaar, kwamen de Foos enkele weken geleden met hoopvol nieuws. Ze gaan door, en de eerste festivals staan op de planning. Het gaat om Amerikaanse optredens op Boston Calling, Bonnaroo en Sonic Temple. Ook is er een Braziliaanse datum toegevoegd aan het tourschema. De band laat dit keer bekende festivals als Pinkpop en Rock Werchter links liggen.

Line-up en tickets

Het heugelijke nieuws volgt snel na de annulering van metalband Pantera. De groep is niet langer welkom nadat zanger Phil Anselmo in 2016 een nazigroet deed. De aanhoudende kritiek deed de organisatie van Rock am Ring besluiten om de band te schrappen van het affiche. Gelukkig zijn er nog veel andere mooie namen te zien: naast de Foo Fighters zullen ook Rise Against, Kings of Leon en Five Finger Death Punch de bühne betreden op Rock am Ring 2023. FFDP werd tevens vandaag toegevoegd aan de line-up.

Wie zat te wachten op de Foo’s, kan meteen door naar de ticketverkoop. Deze is al van start gedaan. Op de website van zowel Rock am Ring als Rock im Park vind je verschillende toegangs- en kampeerkaarten.

Rock am Ring Logo

Rock am Ring 2023

Locatie
Duitsland
Duitsland
Datum 2-4 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.