5 opvallende nieuwtjes uit de line-up van Lowlands 2023

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Daar zijn ze dan, de allereerste namen voor Lowlands 2023. Onder meer Billie Eilish, Florence + The Machine en Foals staan op de poster. De line-up van het festival in Biddinghuizen is altijd toonaangevend voor de hedendaagse muziekscene. Wat kunnen we leren van de eerste drop namen? De belangrijkste dingen zetten we voor je op een rijtje.

1. Who run the world? GIRLS!

De poster van Lowlands 2023 staat bomvol met vrouwen. Onder meer Billie Eilish, Florence + The Machine en Charlotte De Witte dienen zich aan in Biddinghuizen. Ook onderaan de voorlopige line-up zijn vrouwen goed vertegenwoordigd. The future is female kun je dus wel stellen.

DTRH
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

2. Beats, beats, beats

Je kan er niet omheen. Elektronische muziek voert de boventoon bij deze eerste lading namen. Met eerder genoemde Billie Eilish en Charlotte de Witte maar ook Underworld, Moderat, Gladde Paling en Palms Trax kunnen de liefhebbers van de beats zichzelf in de handen wrijven.

3. De herkansing voor het Noord Nederlands Orkest

Het was een erg lullig bericht voor het Noord Nederlands Orkest afgelopen jaar. Vanwege logistieke problemen kon het optreden last minute niet doorgaan. Het ging mis tijdens het opbouwen van het podium voor headliner Stromae. Onderdelen waren niet aanwezig voor zijn show. Dit jaar krijgt het 160 man sterke orkest dus een herkansing.

4. Afsluiter Charlotte de Witte bevestigt mainstreamstatus van techno

Techno is van oudsher een underground genre binnen de muziek, maar is dat tegenwoordig ook nog zo? Eigenlijk niet. Sommige technodj’s behoren tot de grootste artiesten op aarde. Daarnaast veroveren technoacts de podia van mainstream festivals. Zo bevestigt ook de afsluiterstatus van Charlotte De Witte op Lowlands 2023.

5. Mysterieuze naam ¥///0 $#£[[

Het is letterlijk een mysterieuze naam, ¥///0 $#£[[. Bijna onleesbaar zelfs. Na wat onderzoek en het lezen van de beschrijving op de website blijkt het om de acts Two Shell te gaan. Die kun je kennen van bovenstaande track ‘Home’.

Lowlands 2023

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Lowlands 2023? Check dan onze site of app. Zo geven wij tips om tickets te scoren. Daarnaast kun je op ons forum terecht met jouw voorspellingen over andere acts die we op Lowlands kunnen gaan zien én over de huidige eerste drop.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.