Geruchtenoverzicht: wie is de laatste headliner van Graspop 2023?

Graspop 2023 wordt weer een grote. Net als afgelopen editie zal de Belgische metal meeting plaatsvinden over vier dagen. Welke acts staan er volgende zomer bovenaan de poster van het festival? Dit is een overzicht van de sterkste geruchten.

Naast meer dan honderd andere acts zijn de eerste zeven headliners voor Graspop 2023 bekend: Guns N’ Roses en Ghost op donderdag 15 juni, Gojira op vrijdag 16 juni, Slipknot en Parkway Drive op zaterdag 17 juni, en Def Leppard en Mötley Crüe op zondag 18 juni. We zijn dus nog op zoek naar één headliner voor vrijdag. Dit zijn de grootste geruchten.

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Bring Me the Horizon

De Engelse metalband Bring Me the Horizon heeft al diverse festivals gepland. Zo staan ze als headliner op Download Festival en staan ze ook hoog op het affiche bij Rock am Ring. De metalcore formatie zou een gewaagde boeking zijn vanuit het Graspop-management, gezien de nieuwe muziek soms ver van hun metal roots ligt. De band lijkt echter klaar voor de grote posities op festivals met hun fantastische liveshows, dus wellicht zien we ze toch ook in Dessel?

Photo: Kameron Pollock

Avenged Sevenfold

In 2022 waren er een aantal afzeggingen. Avenged Sevenfold stond als headliner geprogrammeerd, maar moest uiteindelijk annuleren. De reden daarvoor was dat het achtste album van de Amerikaanse band nog niet af was. Volgens zanger M. Shadows zijn ze nog altijd bezig met de afronding, maar daarna verwacht A7X “to be firing on all cylinders.” Betekent dat een terugkeer naar Dessel in 2023?

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Faith No More

Ook Faith No More zegde in 2022 een headlineshow op Graspop af. In een interview met Rolling Stone is zanger Mike Patton openhartig over de mentale problemen waar hij sinds de pandemie mee worstelt. In december heeft hij een aantal shows gedaan met zijn andere band Mr. Bungle, om te kijken hoe het tourende leven bevalt. Wie weet heeft hij daarna toch weer de smaak te pakken. De Europese festivals zullen in ieder geval meer dan blij zijn om Faith No More weer te ontvangen.

AC/DC

Nu begeven we ons op glad ijs. Eigenlijk zijn er elk jaar wel geruchten rondom AC/DC. Het huidige verhaal is dat de legendarische rockband in juni 2023 voor één of twee shows naar Spanje komt, wat een grotere tour doet vermoeden. Het gebeurt namelijk zelden dat zo’n grote act voor slechts een paar shows naar de andere kant van de wereld reist. Eerst zien dan geloven, maar de Australiërs zouden natuurlijk de ultieme Graspop-headliner zijn.

Speculeer verder over Graspop 2023

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks Forum. In het Graspop 2023-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Festileaks Redactie

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks