The Cure komt binnenkort met nieuws voor 2023

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Cure-fans opgelet: binnenkort weten we meer over de plannen van de band in 2023. Gaan Robert Smith en z’n mannen dit jaar weer op tour? En krijgen we eindelijk dat langverwachte veertiende studioalbum?

In een e-mail update bedankt The Cure alle bezoekers van de Europese tour eind vorig jaar. Ze sluiten af met de veelbelovende woorden “2023 nieuws is aanstaande”. De legendarische band van frontman Robert Smith bestaat in 2023 alweer 45 jaar. Van verval is echter nog niks te merken. Afgelopen november konden we nog genieten van prachtige concerten in Amsterdam en Antwerpen, die veel lof oogstten. Zien we de heren ook dit jaar weer terug?

Dat is nog maar de vraag, want na een Europese tour van maar liefst 46 shows lijkt een tour aan de overkant van de oceaan nu een logisch vervolg. Ook op de festivals deze zomer is er weinig plaats meer voor een headliner van het formaat van The Cure. Hopelijk keert de band volgend jaar wel weer terug naar de Nederlandse en Belgische weides. In 2019 waren ze nog onze favoriete act van het festivalseizoen.

Songs Of A Lost World

Er is goede hoop dat het veertiende Cure-album in 2023 eindelijk in de winkel ligt. De opvolger van het vijftien jaar oude 4:13 Dream is jaren geleden al geteased en inmiddels meermaals uitgesteld. Maar nu de titel bekend is (Songs Of A Lost World) en de band al vijf nieuwe nummers live heeft gespeeld, kan het toch echt niet lang meer duren. Robert gaf eerder aan dat er zelfs twee nieuwe albums én een soloplaat op komst zouden zijn. Cure-fans weten echter dat je dit soort aankondigingen vaak met een korreltje zout moet nemen.

Volgens Robert is Songs Of A Lost World het meest “doom & gloom” album van The Cure tot nu toe, en dat was wel te horen op de tour in 2022. De nieuwe tracks behoren meteen tot de meest emotionele uit de catalogus van de band. Hieronder alvast een voorproefje met “I Can Never Say Goodbye”, waarop Robert openhartig het overlijden van zijn broer bezingt.