The Cure werkt aan drie(!) nieuwe albums

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Hou je vast: nieuw materiaal van The Cure lijkt nu echt op komst. In een interview met het Mexicaanse Zócalo vertelt frontman Robert Smith dat de band bezig is met maar liefst drie nieuwe platen. De eerste zou mogelijk al eind dit jaar verschijnen.

Na ruim tien albumloze The Cure-jaren lijkt er nu dan toch echt licht aan het einde van de tunnel te komen. De opvolger van 4:13 Dream (2008) moet al bijna in de schappen liggen. Smith: “Het eerste album zal snel verschijnen. Ik denk dat de eerst single, of zelfs het hele album, nog voor Kerstmis uitkomt – misschien nog iets eerder.”, zo meldt NME. Voorlopige titel: Live From The Moon. Maar die naam zal volgens Smith ongetwijfeld nog veranderen.

Smith geeft verder te kennen dat ze ook met de tweede plaat al een flink eind op weg zijn. Het album zal gekenmerkt worden door een veel vrijer en stevigere sound en wordt bovendien live opgenomen, omdat het gaat om de “interpretatie van het moment”. Alsof dat nog niet experimenteel genoeg is, wordt het derde album een ‘noise disc’. Talloze geluiden, die ons in ons drukke leven niet meer opvallen, dienen hierbij als uitgangspunt.

Met zoveel nieuw materiaal op komst, is het natuurlijk de vraag of de band ook weer gaat touren. Komt er een vervolg op een glorieuze festivalzomer met maar liefst 26 festivaloptredens? Laten we het hopen!

The Cure

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De band rondom de zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure, maar die naam is slechts van korte duur. In 1978 vervangt de band de naam voor The Cure. In die hoedanigheid brengen de heren hun eerste single ‘Killing an Arab’ uit, waarna andere klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Met ruim 40 jaar ervaring in de achterzak speelden de heren afgelopen festivalseizoen op onder meer PinkpopRock WerchterExit Festival en Roskilde. En niet onverdienstelijk: ze verdienden volgens jullie een podiumplek bij de Festivalacts Top 100!