Coachella 2023 – dit kun je verwachten van Rosalía, Fred Again.. en meer op de Europese festivals

Rosalia
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Het festivalseizoen is aan de andere kant van de oceaan op volle toeren bezig. Met als hoogtepunt de twee weekenden Coachella 2023. Via de vele livestreams hebben we vanaf onze bank mee kunnen genieten van al het moois dat dit legendarische festival te bieden heeft. Een mooi voorproefje voor de Europese festivalzomer! Wij nemen je mee langs de beste optredens van artiesten die later dit jaar ook op ons eigen continent te bewonderen zijn.

Het is niet zonder slag of stoot gegaan, maar er heeft weer genoeg moois geklonken over de zanderige weides van Coachella. Het festival weet altijd een diverse line-up van gevestigde en opkomende artiesten neer te zetten. Dat was dit jaar niet anders. Een groot deel van deze artiesten staan binnenkort ook op de Europese podia. Wij nemen je mee langs zeven optredens die je aankomende zomer kunt checken.

The Chemical Brothers

Met een headline spot op Best Kept Secret zijn de verwachtingen voor The Chemical Brothers hooggespannen. Hun energieke en meeslepende live-optreden weet iedereen mee te krijgen. De show staat bomvol effecten die perfect aansluiten op de pompende beats en hypnotiserende synthesizers van de set. De sfeer is intens en opwindend, met een menigte die volledig opgaat in de muziek en dansend meegaat op het ritme ervan. Dit is op Coachella 2023 niet anders zoals je hierboven kunt zien. Gaan ze net zo knallen in Hilvarenbeek?

Wet Leg

Wet Leg heeft de vorige festivalzomer onze harten al gestolen. En daar gaan ze dit jaar dubbel en dwars mee door. Hun rauwe energie en aanstekelijk nummers toveren bij iedereen een glimlach op het gezicht.
Hier wordt nog een schepje bovenop gedaan door de explosieve dynamiek tussen bandleden Rhian Teasdale en Hester Chambers. Het publiek wordt getrakteerd op een aanstekelijke mix van punk, grunge en garage rock. De teksten zijn pittig en direct, met een goede dosis humor. De dames zijn dit jaar terug te vinden op Rock Werchter, en staan in het voorprogramma van Harry Styles in de Johan Cruijff ArenA.

Rosalía

Met haar moderne interpretaties van traditionele Spaanse muziekstijlen weet Rosalía iedereen aan het dansen te krijgen. Haar optredens zijn gevuld met passie en emotie, waarbij haar krachtige stem de festivalweides omver blaast. Maar haar optredens zijn meer dan alleen muziek, de Spaanse cultuur druipt in haar meest sexy vorm druipt van het optreden af. De groep dansers, met Rosalía voorop, doet het publiek goed voor hoe het allemaal precies moet. De mix van muziek, dans, traditie en moderniteit tilt de show naar een hoger niveau. Als dit optreden je voeten niet van de vloer krijgt, gaat geen ander optreden dat doen. Deze moves kan je deze zomer laten zien op Rock Werchter en Primavera Sound.

Christine and the Queens

Een heerlijke combinatie van dans, performance art en popmuziek. Dat is wat je bij Christine and the Queens gaat tegenkomen. Zijn optredens zijn een visueel spektakel en alle elementen zitten naadloos in elkaar verweven. Van de looks tot aan de danspasjes. Op het podium combineert hij krachtige choreografieën met zijn eigenzinnige en betoverende stem, met daar bovenop een grote dosis beleving. Op Coachella straalde hij met zijn engelen-vleugels. De passie spatte van het optreden af. Gevoelige en rustige nummers combineert hij met heerlijke pop. Dit zorgt voor een show die voor ieder wat wils heeft. Dit jaar terug te vinden op Primavera Sound, Best Kept Secret en Rocker Werchter!

Fred Again..

De hype rond Fred Again.. kent geen grenzen, en dat is dan ook meer dan terecht. In een paar jaar tijd heeft hij zich een plaats verzekerd in de bovenste regionen van de elektronische muziek, en is er geen zaal of festival die hij niet uitverkocht krijgt. Met Coachella als een van de absolute hoogtepunten. Samen met Skrillex en Fout Tet wordt het festival op een ultieme manier afgesloten. Alle stijlen die deze drie artiesten met zich meebrengen worden op een hoop gegooid, en wat er dan ontstaat is pure energie.
Gaat hij al deze hype waarmaken met zijn headline spot op Down the Rabbit Hole? komt het zien!

Underworld

Deze legendarische Britse groep staat bekend om hun unieke mix van house, techno en trance. Bij live optredens komt dit dan ook allemaal samen, en zorgt het voor een intense energie waar het publiek wel in mee moet gaan. Een van de meest onderscheidende kenmerken van een Underworld-show is de combinatie van live-instrumenten en elektronische elementen. Karl Hyde speelt gitaar en zingt, terwijl Rick Smith de synthesizers en andere apparatuur bespeelt. Een dynamiek die al jaar en dag perfect werk. Lowlands kan zijn borst weer nat maken!

Sofi Tukker

Met Sofi Tukker heb je een opwindende elektronische muziekgroep te pakken die met energieke en aanstekelijke beats elk publiek aan het dansen krijgt. De mix van verschillende muziekgenres en de krachtige vocale prestaties van het duo, Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern, pakt iedereen in. Gooi hier wat mooie visuals, dansmoves en sex appeal bij, en je hebt een recept voor een top-optreden. Zeker een optreden om op het lijstje te zetten van elke Down the Rabbit Hole bezoeker!

Coachella Logo

Coachella 2023

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 14-23 april 2023
Line-up
BLACKPINK
Bad Bunny
Frank Ocean
Tickets Niet meer beschikbaar.