De 4 meest unieke shows op de Prognosis 2023 line-up

Komend weekend, 15 en 16 april, is Eindhoven het muzikale epicentrum van Progressive Rock muziek. Prognosis 2023 vindt dan plaats in de Effenaar. Het festival staat bekend om unieke shows die de artiesten meenemen. Naar welke speciale live shows kunnen we dit weekend uitkijken?

Prognosis bestaat nog niet lang. In 2019 vond pas de eerste editie plaats. Toch weet het snel een speciaal festival te worden, niet alleen door de ogen van de bezoekers maar ook door die van de artiesten. De bands op de line-up nemen namelijk maar al te graag zeldzame setlists, instrumenten en line-ups mee naar Eindhoven. Wij lichten er vier uit, maar verwacht ook zo maar verrassingen van de andere artiesten op het affiche.

1. De akoestische set van Soen

Soen speelt op zowel zaterdag als zondag in de Effenaar. Zaterdag zal dit een ‘gewone’ elektrische show zijn. Maar voor wie de prachtige melodieën van Soen in een intiemer jasje wilt horen, raden wij de zondag aan. Dan speelt de Zweedse band een akoestische set. En dat ze een intiem concert kunnen geven is te zien op hun concertfilm ‘Atlantis’. Waar onder andere bovenstaande Slipknot cover, naast natuurlijk veel eigen werk, langskomt. Soen zal deze zomer ook op Graspop te bewonderen zijn.

2. Het solo debuut van Einar Solberg

De volgers van progressive rock zullen de band Leprous wellicht kennen. Een band die vooral opvalt door de karakteristieke zangpartijen. En laat net die zanger, Einar Solberg, met een exclusieve show naar Prognosis komen. Einar zal, in zijn show op zaterdag, nummers spelen van zijn (solo) debuutalbum. Dit album komt in juli uit. Naast de live show van Einar, zal voor tickethouders het nieuwe album ook al te luisteren zijn in een speciale luistersessie. Deze sessie wordt zelfs gevolgd wordt door een Q&A met Einar zelf. Specialer en exclusiever kan het niet worden

3. Heeft headliner Riverside een grootse festivalshow in hun mars?

Progressive Rock is bezig aan een comeback. Porcupine Tree heeft afgelopen jaar in de Ziggodome hun grootste show ooit in Nederland gegeven en staat daarnaast als headliner geprogrammeerd op Bospop 2023. Riverside staat ook in Weert geprogrammeerd en geniet meer dan terecht mee van dit progressieve succes. Dat Prognosis 2023 deze Poolse band neerzet als headliner is dus logisch. Maar heeft Riverside een grootse festivalshow in hun mars, die ook een succes kan gaan worden op Bospop? Wij denken van wel, want het nieuwe album, met lead single ‘Friend or Foe’, nodigt daar in ieder geval voor uit.

4. De reincarnatie van cult-prog band Devil Doll

Het klopt inderdaad dat de band van de mystieke cultheld Mr. Doctor niet op het affiche staat. Maar een aantal originele leden wel. Zij spelen mee met de band Vitam Aeternam, welk op Devil Doll geïnspireerde muziek maakt. Voor diegenen die Devill Doll niet kennen, zij maakten in de jaren ’80 en ’90 lange Prog platen onder leiding van Mr. Doctor. Deze platen bestaan meestal uit één nummer, gaan muzikaal allerlei kanten op. Mede door de spraakzang gaan de albums onder de huid zitten van elke luisteraar. Oud en nieuw komen dus bij elkaar op zaterdag bij Vitam Aeternam.

Prognosis 2023

Prognosis 2023, een festival voor Prog-liefhebbers, vindt plaats in Eindhoven op 15 en 16 april. Naast deze editie in Nederland, breidt het festival dit jaar ook uit naar Engeland met ongeveer dezelfde line-up. Headliners voor de editie dit jaar zijn Riverside en Zeal & Ardor. Kaartjes zijn te koop voor €59,- per dag, en voor €89,- ben je er het gehele weekend bij.

Prognosis Festival Logo

Prognosis Festival 2023

Locatie
Nederland
Eindhoven, Nederland
Datum 15-16 april 2023
Line-up
Riverside
Voivod
Soen
Riverside, Voivod, Soen +15 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.