10 acts op Amsterdam Open Air 2023 die je echt moet zien

Op 3 juni trapt Amsterdam Open Air 2023 af. Hoog tijd dus om alvast in te zoomen op de artiesten die dit jaar in het Gaasperpark het podium betreden. Wie is dit jaar nou echt een must-see?

Bij het bekendmaken van de lineup viel al op dat er dit jaar een stuk meer pop op Amsterdam Open Air te zien is in vergelijking met afgelopen jaar. Destijds stonden onder andere Bizzey, Claptone en Kris Kross Amsterdam nog op de planken. De popmuziek wordt gecombineerd met de gebruikelijke genres op het festival; EDM, hiphop, house en techno. Er blijft dus sowieso genoeg te kiezen, Amsterdam Open Air telt liefst 150 artiesten verdeeld over twaalf podia. Dus hoe moet je nu ooit nog kiezen naar welke acts je moet gaan?! Geen stress, wij hebben hier alvast een paar tips die je helpen kiezen.

Goldband
Photo: Presskit Goldband

Goldband

De eerste open deur kan maar vast ingetrapt zijn. De Haagse groep zette vorig jaar al elke festivalweide waar ze kwamen in vuur en vlam. Goldband pakte onder meer Down the Rabbit Hole en Rock Werchter (waar zanger Boaz nog EHBO moest krijgen op het podium) volledig in en knalt dit jaar ‘gewoon’ weer door. Zo komt het drietal dus ook langs AoA, dit jaar het enige festival in Amsterdam waar ze langskomen. Onlangs werd nog de EP Rommel uitgebracht. Aan materiaal geen gebrek in elk geval.
Dag: Zondag 4 juni
Stage: Open Air x Palet
Tijd: 17:15

Spatial Sound Experience by End of Time

End of Time zijn geen traditionele muzikanten. In plaats van het creëren van beats of nummers, maken ze sonische landschappen die samen een luisterveld vormen. Op deze manier wordt de ruimte ook als een instrument gebruikt daarmee een onderdeel van hun muziek. Hiermee spelen zij op Amsterdam Open Air een spatial 3D sound experience set, een primeur op een dancefestival. Verwacht een meeslepende en mediterend geluid waarbij digitale en akoestische instrumenten naadloos gefuseerd worden.
Dag: Zaterdag 3 juni
Stage: The Other Side
Tijd: 14:30

Sor

Met Sor staat er echt een muzikale duizendpoot op de lineup. De geboren Amsterdammer kan rappen, zingen, produceren en componeren. Ook maakt hij deel uit van het hiphop-collectief Black Acid. Vorig jaar voegde Sor daar ineens ook nog dirigeren aan toe, toen hij de show stal bij tv- programma Maestro (waarbij BN’ers moeten dirigeren) en het ook nog won. Dit jaar staat hij samen met strijk (s)orkest op Amsterdam Open Air.
Dag: Zondag 4 juni
Stage: Open Air x Palet
Tijd: 15:00

De Jeugd van Tegenwoordig

Deze groep heeft geen introductie meer nodig. De Jeugd is al sinds 2005 een begrip in de Nederlandse muziekwereld. Vorige week bracht de groep nog voor het eerst in vijf jaar een nieuwe single uit: ‘Ze is pas net begonnen (Leerstage/Werkstage)’. Grote kans op nieuw materiaal dus tijdens de nieuwe show waarmee ze op AoA staan.
Dag: Zaterdag 3 juni
Stage: Open Air x Palet
Tijd: 18:15

DBN Gogo

Sinds DBN Gogo begon in 2018 als DJ is ze niet meer te stoppen. De Zuid-Afrikaanse haalde met haar debuutsingle ‘Khuza Gogo’ meteen de platinum status in haar thuisland. Een eigen radioshow en festivals over de hele wereld verder komt de DJ naar Amsterdam Open Air met haar enorme energie en unieke stijl vol genre’s amapiano, afro-house en soulfulhouse.
Dag: Zaterdag 3 juni
Stage: Tribes
Tijd: 21:00

Bella

Deze Amsterdamse timmert al een tijdje aan de weg als DJ. In het begin nog als onderdeel van het door Bella zelf opgerichte Many More collectief sprong de DJ/producer al snel in het oog. Al snel bleek dat nog niet genoeg voor Bella en werd met Palet een eigen clubnacht opgericht, die op Amsterdam Open Air het grootste podium host. Later in het jaar staat ze op Lowlands, voor het tweede jaar op rij. Daarvoor bouwt Bella onder het motto ‘respecting the old, embracing the new’ een sessie op AoA met de beste House van nu en toen.
Dag: Zondag 4 juni
Stage: Open Air x Palet
Tijd: 18:15

Benny Rodrigues b2b Chris Stussy

Benny Rogrigues verstaat als geen ander de kunst van het vol krijgen van de dansvloer. De geboren Rotterdammer komt met een set vol groovy/funky tech-house naar Amsterdam Open Air. Dit keer wordt hij bijgestaan door Chris Stussy, die de laatste jaren een van de spannendste acts in de scene is. Vorige maand stond de DJ bijvoorbeeld nog op het megafestival Coachella. Twee grootheden samen op het podium, daar moet je wel bij zijn.
Dag: Zaterdag 3 juni
Stage: The House
Tijd: 21:00

Froukje

Froukje zal voor weinig mensen nog een onbekende naam zijn. De nog altijd pas 21- jarige heeft in de afgelopen jaren flinke naam voor zichzelf gemaakt met hits als ‘Groter Dan Ik’ en ‘Ik Wil Dansen’. De zangeres kijkt naar de wereld om zich heen en vertaald dat naar catchy popmuziek. Vorig jaar veroverde ze al onder meer Paaspop, Pinkpop en de AFAS Live en dit jaar dendert ze weer door met een nieuwe tour én nieuwe muziek. Deze week nog bracht ze een nieuwe single uit, ‘Naar Het Licht’.
Dag: Zaterdag 3 juni
Stage: Open Air x Palet
Tijd: 16:50

Oishï

De Amsterdamse DJ Oishï is er een om in de gaten te houden. Ze staat bekend om haar excentrieke kledingstijl en juicy beats. Haar invloeden komen vanuit onder andere House, Afro, Vogue, Baile Funk en tribal sounds. Met haar femme fatale benadering en haar kenmerkende scherpe stijl, weet je zeker dat het een show wordt die je niet gauw vergeet. Oishï staat voor ‘lekker’, zoals haar beats waar je zeker even van wilt komen proeven.
Dag: Zondag 4 juni
Stage: Heesterveld x Jarreau Vandal
Tijd: 16:30

Dax J

Dax J probeert constant de grens van de mogelijkheden van het geluid op te zoeken en daarbij trouw te blijven aan de underground met zijn eigen individuele stijl. Je zou Dax J ook kunnen kennen van een aantal van de grootste techno raves van de wereld waar hij headliner was. Zijn technische vaardigheid en aandacht voor sound productie plaatsen maken van hem een begrip in de moderne dance muziek.

Amsterdam Open Air Logo

Amsterdam Open Air 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 3-4 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.