5 Must-see’s op Pleinvrees Festival 2023

Pleinvrees Festival 2023 staat voor de deur en het programma zit boordevol geweldige acts. Met zo’n diverse selectie van artiesten kan het moeilijk zijn om te beslissen bij welk podium een dansje te wagen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 5 must-see acts die je absoluut niet mag overslaan op dit festival.

Of je nu een fan bent van techno, house of andere elektronische genres, deze acts zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke festivalervaring. Zorg ervoor dat je je klaarmaakt om te dansen, genieten en je te laten meevoeren door de ongelooflijke muzikale talenten die op dit festival te zien zullen zijn.

Fritz Kalkbrenner

Fritz Kalkbrenner is inmiddels een echte Pleinvrees klassieker. Deze Duitse singer-songwriter en producer staat bekend om zijn unieke mix van diepe housebeats en soulvolle vocalen. Soulmuziek vormt de essentie van al zijn muzikale creaties; het fungeert als een rode draad die zijn diverse invloeden (hiphop, techno en house) harmonieus samenbrengt. Grote kans dat je met een zonnetje op je gezicht kunt gaan genieten van hits als ‘Facing the Sun’ en ‘Sky & Sand’ op het Festijnplein.

Waar: Het Festijnplein
Wanneer: 17:00 – 18:30

WhoMadeWho

Met zeven albums en talloze releases op labels als Kompakt, Innervisions en Life & Death hebben ze hun naam gevestigd: WhoMadeWho. Dit Deense indietronica trio levert een unieke mix van elektronische beats, rock- en jazzinvloeden, live instrumenten en betoverende vocalen. Hun optredens zijn vaak energiek, dynamisch en vol verrassingen. Bereid je voor op een onvergetelijke show vol dansbare nummers en aanstekelijke melodieën.

Waar: Het Festijnplein
Wanneer: 20:00 – 21:30

Tinlicker

Op de Keuvelheuvel vind je op de vooravond een Nederlands duo dat de elektronische muziekscene veroverd heeft met hun progressieve melodieuze sound: Tinlicker. Hun remixes van nummers van Deadmau5, Robert Miles en Kosheen’s iconische ‘Hide U’, evenals hun samenwerkingen met Ben Böhmer en Lane 8 zijn wereldwijd bekend. Een ding is zeker: op Pleinvrees Festival 2023 nemen de Utrechtenaren je tijdens hun set mee op een sonische reis, waarbij je wordt omhuld door hypnotiserende beats en prachtige melodieën.

Waar: De Keuvelheuvel
Wanneer: 18:30 – 20:00

Weval

Weval heeft door de jaren heen een eigen geluid ontwikkeld dat genres als funk, house, techno en klassieke muziek combineert. Denk hierbij aan downtempo beats, dromerige melodieën en catchy hooks. Met het nieuwe album Remember wat afgelopen maart verscheen, is het duo een nieuwe weg ingeslagen. In de Fenomaalzaal kun je zaterdag dan ook zwaar vervormde beats verwachten die samenkomen met euforische, bombastische melodieën. Hun live muziekproducties gaan gepaard met visuele elementen, je kijkt je ogen zeker uit!

Waar: De Fenomenaalzaal
Wanneer: 18:00 – 19:30

Kölsch

Deze Deense dj en producer behoeft weinig introductie. Onder het dak van het legendarische Kompakt Records heeft Kölsch met zijn kenmerkende technosound en albumtrilogie 1977, 1983 en 1989 wereldwijd succes geboekt. Hij startte zijn eigen label op en inmiddels zijn ‘IPSO nights’ bij iedere technoliefhebber welbekend. Hij heeft de eer een van de zes podia af te sluiten. Net wanneer de zon onder is, zal Kölsch zijn set starten op Het Festijnplein. Zien we je linksvoor?

Waar: Het Festijnplein
Wanneer: 21:30 – 23:00

Nog niks te doen tijdens het Pinksterweekend?

Pleinvrees Festival 2023 is nog niet uitverkocht! De teller staat momenteel op 98% en dat betekent dat er dus nog plek is op NDSM Docklands op zaterdag 27 mei.

Pleinvrees Festival Logo

Pleinvrees Festival 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 27 mei 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.