Op reis langs 5 grote technofestivals in Europa

De festivalzomer staat voor de deur en er valt weer genoeg te kiezen: Glastonbury, Pinkpop, Rock Werchter… Maar gitaarmuziek voert daar vaak de boventoon. Wat als je nou van techno houdt? Dan valt er op dit continent ook genoeg te beleven, blijkt uit deze reis langs vijf van de grootste technofestivals van Europa.

Kappa Futur Festival, Italië

Onze eerste stop is in Turijn, daaar vindt ieder jaar het Kappa Futur Festival plaats. Het evenement wordt gehouden in een oude autofabriek, de ideale industriële setting voor een technofestival – kijk maar naar de video hierboven. 30.000 bezoekers trekken ieder jaar naar de Italiaanse stad, om er dit jaar onder meer Peggy Gou, Tale of Us en Carl Cox te bewonderen. Tickets zijn nog te koop, vanaf €80,-.

Junction 2, Engeland

Onze tweede bestemming is Engeland, een goede plek voor raves, festivals en zeker ook techno. Junction 2 is daar het perfecte voorbeeld van. In het Londense Boston Manor Park staan onder meer Charlotte De Witte, Jeff Mills en zelfs Underworld op de planken. Het festival begon in 2016 met 5000 bezoekers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een feest met meer dan 30.000 ravers. Er zijn nog tickets verkrijgbaar.

Sonus Festival, Kroatië

Onze derde stop bevindt zich in Kroatië. Klinkt een 5-daags technofestival op een eiland jou als muziek in de oren? Breng dan eens een bezoekje aan het Sonus Festival. Het Kroatische eiland Pag is ieder jaar weer een toevluchtsoord voor vele technoliefhebbers. Dit jaar worden ze op hun wenken bediend met onder meer Paula Temple, Kölsch en Richie Hawtin. Feest, lekker weer en lekkere beats zijn zo goed als gegarandeerd. Tickets voor dit 10-jarige jubileum van dit festival zijn nog te koop.

Zürich Street Parade, Zwitserland

Onze technoreis door Europa neemt ons nu mee naar Zürich. De Street Parade is een van de meest legendarische technofestivals ter wereld. Het evenement trekt honderdduizenden bezoekers en is helemaal gratis. DJ-sets zijn te horen vanaf tal van stages en mobiele trucks. Dit jaar is het tijd voor de 30ste editie en dat viert het festival met onder meer met Nicole Maudaber, Joseph Capriati en Patrick Topping.

Sónar Festival, Spanje

Onze reis eindigt in het zonnige Barcelona met Sónar Festival. Het evenement bestaat uit twee delen, een gedeelte overdag en een gedeelte ’s nachts. Overdag zijn er naast shows ook conferenties te bezoeken. Het grootste elektronische festival van Spanje biedt plaats aan 80.000 festivalgangers per editie. Dit jaar staan onder meer Eric Prydz met zijn HOLO show, BKS-headliner Aphex Twin en Amelie Lens er op de planken. Dag-, nacht- en weekendtickets zijn nog te koop.