‘Robbie Williams was geen eerste keus op Pinkpop 2023’

Over een maand beloven de headliners in Landgraaf weer geweldige shows neer te zetten. Maar het trio van Pinkpop 2023 had er heel anders uit kunnen zien; superster Robbie Williams kwam pas later in beeld.

Rob Trommelen, boeker bij Pinkpop, licht het een en ander toe in een interview met De Limburger. “Of Robbie Williams eerste keus was? Nee.” Eigenlijk had Trommelen zijn zinnen gezet op een andere headliner. Dit jaar had Foo Fighters voor de vierde keer op het Limburgse podium kunnen staan. “Maar die toerden niet, omdat ze nog de dood van hun drummer aan het verwerken waren.” Daarnaast werden andere grote artiesten zoals Rage Against the Machine en Billie Eilish overwogen voor de belangrijkste spot op zaterdag.

Ook dat liep voor het festival op niets uit. Toen Robbie Williams afgelopen jaar bekendmaakte tweemaal naar Amsterdam af te reizen, leek hij nog ruimte te hebben in zijn tourschema voor Pinkpop 2023. Hij verkocht de concerten in een mum van tijd uit en plakte er nog eentje achteraan. Zijn populariteit ging niet onopgemerkt voorbij aan Trommelen. Maar vier optredens in een land in één jaar, is dat niet wat veel van het goede? “Dat zou inderdaad een reden kunnen zijn om hem juist niet te boeken, maar we hadden toch iets nodig. En die dag blijft niet achter bij de andere dagen.” Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor de zaterdag.

Robbie Williams

Ziggo Dome

Dat Robbie Williams misschien niet de eerste keus was voor voor Pinkpop 2023, doet gelukkig niets af aan zijn talent. De concerten in Amsterdam ontvingen zeer positieve reacties. De Britse popster zal zeker een hoop hits naar de festivalweide brengen. Van meezingers als ‘Feel’ en ‘She’s The One’ tot dansbare platen als ‘Candy’ en ‘Rock DJ’. En natuurlijk gaat er luidkeels meegeschreeuwd worden met ‘Angels’. Robbie heeft in ieder geval al een behoorlijk tipje van de sluier opgelicht in de Ziggo Dome. In Landgraaf doet hij dat op 17 juni nog even dunnetjes over.

De zanger stond in 1999 en 2015 ook op het Pinkpoppodium. Tijdens die laatste keer opende hij de ogen van Trommelen. “Wat een goeie popact! Zoveel hits en een fantastisch feest.” Hij bouwt daarmee een weg voor andere popartiesten, zoals Justin Bieber en Bruno Mars. De boeker hoopt in de komende jaren ook andere grootheden uit het genre naar Limburg te kunnen halen, zoals Harry Styles, The Weeknd of Beyoncé.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen