Stromae zegt concerten af wegens gezondheidsproblemen: Ziggo Dome-shows in gevaar?

Photo: Michael Ferire

Stromae heeft meerdere concerten in Frankrijk afgezegd vanwege gezondheidsproblemen. Is hij op tijd hersteld voor het drietal shows in de Ziggo Dome komende maand?

Het zit de Franse fans van Stromae niet mee. Nadat het Belgische hitkanon eerder al shows in Straatsburg en Aménville moest schrappen, gaat er nu ook een dikke streep door zijn shows in Nantes. Het is de bedoeling dat Stromae zijn ‘Multitude’ tour op 13 april hervat, wanneer het drieluik (13, 14 en 15 april) in de Amsterdamse Ziggo Dome begint. Vooralsnog is onbekend wat de precieze reden van deze afzeggingen is, maar hopelijk is de aankomende week voldoende om te herstellen.

Stromae

Zegetocht

De afzeggingen zijn een domper op een ware zegetocht voor Stromae. Afgelopen zomer maakte hij al veel indruk op Lowlands 2022. Het is dan ook geen enorme verrassing dat de 38-jarige zanger dit aankomende zomer over mag doen op Down The Rabbit Hole 2023 en Rock Werchter 2023. Daar bovenop weet de ‘Papaoutai’ en ‘Alors On Danse’ zanger dit jaar maar liefst vijf (!) Ziggo Domes te vullen. Naast het eerdergenoemde drieluik in april keert het fenomeen eind november terug voor nog twee uitverkochte shows. Maar na de recente afzeggingen zijn de ogen voorlopig gericht op de komende weken. Wordt het ‘oei oei oei!’ of ‘oui oui oui!’ voor de Nederlandse fans?