Wat we kunnen verwachten van 20 jaar Free Your Mind Festival

De tienerjaren van Free Your Mind Festival zijn nu echt voorbij. Het festival mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen en dat wordt groots gevierd. Ondertussen wanen wij ons alvast op de historische grond aan de stadsblokken van Arnhem om vooruit te blikken naar de 20e verjaardag van het festival.

Voor wie het nog niet wist; Free Your Mind Festival is één van de grootste spelers in Nederland als we het over technofestivals hebben. In de afgelopen 20 jaar hebben grootheden als Reinier Zonneveld, Kölsch, Kraak & Smaak, Benny Rodrigues, Charlotte De Witte en Amelie Lens achter de draaitafels mogen plaatsnemen. En ook deze zomer zijn er meer dan genoeg headliner-waardige dj’s geboekt.

Zo zien we op zaterdag 3 juni niemand minder dan Paul Kalkbrenner bovenaan het affiche schitteren. Ook Boris Brechja, Enrico Sangiuliano en Adam Beyer zullen die dag het publiek flink op en neer laten bewegen.

Op de tweede dag van het jubileumweekend van Free Your Mind Festival zien we Anfisa Letyago,Chris Liebing en Joris Voorn op de line-up prijken. Publieksfavoriet Reinier Zonneveld is eveneens present. De technogigant gaf ons op Koningsdag al ‘even’ een voorproefje met een 4 uur durende live-set en zal deze zomer wederom ongetwijfeld een memorabele show neerzetten. De volledige line-up kun je hier terugvinden.

Indrukwekkende aankleding

Het festival wordt al sinds de eerste editie in 2004 in Arnhem georganiseerd op de historische grond waar tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog de Slag om Arnhem werd uitgevochten. Dat maakt dit terrein natuurlijk enorm bijzonder. Doordat het festival hier als sinds het debuutjaar van Free Your Mind plaatsvindt, kent de organisatie deze plek van binnen en van buiten. Hierdoor weten zij dus precies waar de vaste bezoekers van houden én wat wel en niet werkt op het festivalterrein.

Tijdens de editie in 2022 zagen we al een prachtig verlicht reuzenrand en een indrukwekkende mainstage met een fantastische licht- en vuurwerkshow. De verwachtingen zullen daarom hoog zijn bij de bezoekers van het festival. Voor het vieren van hun 20e jubileum zal de organisatie van Free Your Mind ongetwijfeld groots uitpakken en kunnen we onze ogen uitkijken tijdens het eerste weekend van juni.

Hard, harder hardst

Is jouw motto tijdens een weekendje festivallen hoe harder, hoe beter? Dan ben je op Free Your Mind Festival aan het goede adres, want naast de bovengenoemde namen komen er genoeg dj’s wiens beats harder aankomen dan de meteoriet die de dinosauriërs liet uitsterven.

Zo kun je deze zomer flink aan je conditie werken tijdens de sets van beukbaguettes als Cassie Raptor, Nico Moreno, Shlomo en Trym. Deze dj’s van Franse komaf gooien zonder enige twijfel flink de beuk erin.

Uit Engeland kunnen we ook een wervelwind aan snoeiharde beats verwachten. Met Paula Temple heeft Free Your Mind een echte veteraan weten te strikken. Uit hetzelfde land van herkomst, met bijna de helft van Temple’s leeftijd, zien we Charlie Sparks eveneens naar Arnhem afreizen deze zomer. De Britse producer en dj kun je kennen van de knaller ‘Welcome To London’ en deze zal hij ongetwijfeld ten gehore brengen op de verjaardag van Free Your Mind Festival.

Voor wie dit nog niet genoeg is kan op het festival in Arnhem ook nog de arm- en beenspieren trainen tijdens de sets van onder meer Alignment, AnD, Clara Cuve, Kiki Solvej, Klangkuenstler, ØTTA en Varya Karpova.

Tickets

Wie graag op verjaardagsfeestje van Free Your Mind wil zijn deze zomer, kan via de website van het festival tickets kopen. De zaterdagtickets zijn als warme broodjes over de toonbank gegaan en inmiddels uitverkocht. Voor de zondag zijn er nog kaarten uit fase 3 te koop. Deze kosten €54,75 per stuk. De weekendtickets zitten op dit moment nog in fase 2. Wil je graag het hele weekend een dansje wagen, dan leg je hier €87,25 voor neer.