Advertisement

Sfeerverslag: wij gingen naar de Morning Rave op Down The Rabbit Hole (zodat jij nog even kunt blijven liggen)

Morning Rave op Down The Rabbit Hole
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Down The Rabbit Hole is een festival met fantastische avonden en nachten. Maar ook ’s ochtends is het goed vertoeven in de Groene Heuvels. Tijdens de Morning Rave met Katjang Pedis worden de aanwezige festivalgangers op grondige wijze voorbereid op de eerste dag. Wij namen een kijkje hoe het was.

Festivalochtenden zijn vaak zware ochtenden. Je wordt net iets te vroeg je tent uit gebrand, probeert met een kleffe krentenbol en halfgare knakworsten je kater te verzachten, en geeft je dan toch maar weer over aan het eerste warme blik bier van de dag.

Maar! Zo hoeft het niet te gaan. Er zijn ook festivalgangers die de rustige ochtenduren aangrijpen om even helemaal tot zichzelf te komen. Yoga is inmiddels een bekend fenomeen op de festivalterreinen, maar Down The Rabbit Hole 2023 heeft nu echt de ideale dagstart gevonden: de Morning Rave met dj Katjang Pedis.

Zweven

Om 11 uur precies verzamelen de echte ochtendmensen zich in de REX op het Bermuda-veld. De paar mensen die terughoudend op de lange tafels naast de ingang zitten, worden met wierook de rave-kathedraal van DTRH in getrokken. Door de glas-in-loodramen valt wat zacht licht binnen, op het podium mixt Katjang Pedis rustgevende ambient-muziek in elkaar om de rave te beginnen.

De Morning Rave begint met een groepssessie meditatie. Late binnenkomers zie je verbaasd in hun programmaboekje kijken. Dit is niet het wilde feest dat ze verwacht hadden, wel het zweverige opstarten dat ze eigenlijk goed uitkomt. Iedereen zit op de houten vloer en ademt tegelijk in en uit op instructie van de meditatieleider.

Raven

Na een kwartiertje zittend ademen zwelt de muziek iets aan. Voor het eerst is er een voorzichtige beat en de zaal komt in beweging. We gaan staan en dansen systematisch ons lichaam los. Van de heupen naar de schouders, ellebogen en vingers. De handen gaan de lucht in en we zetten een eerste stapje. “Niet te veel moeite doen hè,” worden we herinnerd.

Dan gaan letterlijk de voetjes van de vloer. De REX verandert in een bruisende mensenmassa. “Nu zie je ineens de ruimtes tussen de mensen, niet de mensen zelf. Het is een doolhof en je moet er tussendoor.” De aanwezige festivalgangers zijn duidelijk wakker geworden en klaar om te raven, want er wordt met veel energie bewogen, gesprongen en gejoeld.

Halverwege het uur is de poppenspeler er klaar mee en worden onze touwtjes doorgeknipt. De rest van de Morning Rave zijn we vrij om te bewegen zoals we willen op de vrolijke disco van Katjang Pedis. Net voor 12 uur eindigen we met een korte stretch en dan zijn we volledig wakker en klaar om deze dag op Down The Rabbit Hole 2023 te beginnen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.