Advertisement

Startersgids: Alles wat je moet weten voor de eerste keer Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole 2023 programma
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Yes, het is bijna zover. Down The Rabbit Hole 2023 wordt een feestje als wij het programma en het weer mogen geloven. Ga je voor de eerste keer naar het konijnenhol? Wij geven je handige tips voor je eerste bezoek aan Down The Rabbit Hole.

Het is voor festivalgangers en de Festileaks community elk jaar een weekend om nooit te vergeten. Dit jaar staan onder andere Fred again...., Burna Boy en Paolo Nutini op het Down The Rabbit Hole programma. Ga jij voor het eerst naar dit mooie festival? Download de app en wees voorbereid met deze Festileaks Startersgids (met tips van ervaringsdeskundigen!).

Plattegrond van Down The Rabbit Hole 2023

Vervoer naar het festival

Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je voorkeur ligt of waar je woont, maar je kan op vele manieren naar Beuningen/Ewijk komen! Zo zijn er super handige Rabbit Express partybussen die vanaf 9 plekken in Nederland vertrekken. Daarnaast zijn er snelle pendelbussen die van en naar station Wijchen rijden. De pendelbus rijdt vanaf donderdag 11:00 ’s ochtends en brengt je helemaal tot naast de ingang! Daarnaast biedt de NS speciale treintickets aan, waarmee je goedkoper uit bent en sneller op het festival arriveert.

Natuurlijk kun je ook met de auto komen, maar daarvoor heb je wel een parkeerticket nodig. Kom je met de auto? Laad die auto dan vol met gezellige DTRH-gangers, carpoolen (via de Slinger-app) is beter voor het milieu!

Tip: Wil je helemaal voorbereid zijn op jouw trip naar Beuningen? Pak dan onze complete festivalpaklijst erbij.

Jouw entree tot het konijnenhol

Natuurlijk heb je een hele tijd geleden al tickets gescoord voor Down The Rabbit Hole. Maar het is inmiddels tijd om ze erbij te zoeken. Lang zoeken is niet nodig want als het goed is staat jouw gouden ticket gewoon in je Ticketmaster-account. Even de app openen en gaan met die banaan!

Je bent vanaf donderdagochtend al welkom op het campingterrein in Beuningen. Als je om 12:00 al komt, houd dan wel rekening met het wachten in de rij. Er zijn namelijk heel wat festivalgangers die een goed campingplekje willen verkrijgen. Daarnaast krijg je naast je mooie bandje een speciale behandeling. Je spullen worden namelijk (net als op Schiphol) door de bagagescan gehaald. Er wordt bijvoorbeeld op glas en andere niet toegestane bagage gecontroleerd. Even geduld a.u.b.!

Check de FAQ voor alle regels voor het meenemen van spullen naar de camping en het festivalterrein

Tip: Als je later komt, is het goed om te weten dat je 24 uur per dag kunt arriveren. De polsbandjestent is altijd geopend. Je kunt dus ook het terrein af en weer op als je jouw festivalbandje om je arm hebt.

camping dtrh
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Overnachten op DTRH

Down The Rabbit Hole heeft zes campings direct tussen de parkeerplaats en het festivalterrein. Het is dus helemaal niet zo lang lopen met je inboedel op wielen. De campings zijn verdeeld in zes kleuren en hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo ligt camping roze tussen het water en het bos, kun je op de oranje camping vooral vooropgezette tenten of luxe glampingtenten vinden en kun je op het paarse terrein je camper parkeren. Qua sfeer is het op iedere camping gezellig, maar de grootste feestbeesten zitten vaak het dichts met hun tent bij het festivalterrein.

Met een regulier weekendticket krijg je direct toegang tot de reguliere camping. Maar als je voor extra luxe gaat, zoals een groepsplek of glamping moet je een apart ticket hebben. Wat ook goed is om te weten, er is geen apart campingprogramma. Het terrein is zo fijn verdeeld dat je de hele nacht door kunt en daarna je tent in kunt rollen.

Wat helemaal handig is, is dat ze op Down The Rabbit Hole een circulaire luchtbeddenservice hebben. Dan haal je jouw opgeblazen luchtbed gewoon op en kun je hem daarna weer achterlaten. Handig!

Tip: Wil je echt verzekerd zijn van een goed campingplekje richting het bos? Kom dan donderdag al en op tijd! Vorig jaar waren deze plekken al snel na de opening van de campingpoorten vergeven.

Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2019)

De donderdag vóór het festivalprogramma

Op Down The Rabbit Hole ben je al vanaf donderdagmiddag 12:00 welkom bij de polsbandjestent. De laatste jaren is het steeds een stukje drukker op de donderdagavond. En terecht! Een dagje extra Down The Rabbit Hole is natuurlijk mooi meegenomen. Neem een dagje eerder vrij en geniet van een chill-avondje voor het officiële muziekprogramma begint. Neem wat lekkers mee, duik in het meertje, zet zelf een muziekje aan en gaan!

Tip: Ga vanaf donderdagavond 18:00 eten bij Piazza Moretti! Zij serveren op de donderdagavond naast overheerlijke Italiaanse biertjes ook heerlijke zomerse pasta’s en pizza’s aan lange tafels in de zon.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Verdwaal op het sprookjesachtige terrein

Down The Rabbit Hole heeft een geweldig terrein dat vergeleken met andere festivals helemaal niet zover uit elkaar ligt. De mainstage is een openlucht podium en heet de Hotot. Het geeft je een perfect uitzicht over het meer, waarbij je de zonsondergang kan meepakken. Daarnaast is er altijd genoeg ruimte om jouw favoriete act te zien. De Teddy Widder (foto) is het middelste muziekpodium en deels overdekt. Deze tent kan ’s avonds dicht, waardoor je de hele nacht door kunt dansen. De Fuzzy Lop zit iets meer verscholen maar heeft ook een prachtige line-up richting het bos.

Maar naast de podia voor muziek is er nog veel meer te beleven op Down The Rabbit Hole. Dompel je onder in alle kunsten die je bij EDEN vindt, of rave alles eruit bij de REX. Bij The Bizarre kun je heerlijk in het zonnetje genieten van de muziek en bij The Swamp is het altijd zweten bij Joost van Bellen. Daarnaast kun je natuurlijk overal chillen, heerlijk eten en drinken of hoelahoepen op het Idyllische Veldje.

Tip: Je kunt jouw munten met cash én pin betalen. Daarbij kun je deze bij de gezellige medewerkers kopen of bij een automaat. Er is geen geldautomaat op het terrein. Voor de rokers is er vaak wél een tabakskraam aanwezig.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Neem een verfrissende duik in Het Meer

Het festival vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van juli. Vaak een garantie voor een heerlijk zomers temperatuurtje. Vergeet daarom niet je zwemkleding mee te nemen. Stap in een kano of zwem naar een onbewoond eiland. Ook vanaf de camping kun je donderdagavond al een plons wagen.

Tip: Neem je zwemkleding mee!

Fuze Tea Meet-up
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Geniet vooral op van je bezoek aan Down The Rabbit Hole 2023

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om je helemaal goed voor te bereiden op Down The Rabbit Hole 2023. Met een mooi programma, een prachtige line-up en een handvol (nieuwe) vrienden komt het vast meer dan goed!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.