7 redenen waarom je UNTOLD 2024 aan jouw festivalzomer moet toevoegen

Photo credits: Alive Coverage – Untold

De dagen worden langzaamaan langer en dat betekent: de zomer is in zicht! Je hebt vast al tickets voor een aantal festivals, maar ook nog wel wat gaatjes in die zomerplanning. Zoek je nog een fantastisch en budgetproof festival om je zomer compleet te maken? Untold Festival 2024 in Roemenië it is!

Bucket gin tonic op Untold 2022
Photo credits: Monique Biermans

1. De prijs van eten en drinken (en entreetickets!)

Een zeer belangrijk puntje in deze tijd van inflatie: de prijs van eten en drinken. Het leven wordt duurder en daar is jouw portemonnee de dupe van. Vorig jaar is al gebleken dat je de goedkoopste biertjes in Oost-Europa drinkt. Zo ook op UNTOLD in Roemenië waar je in 2023 zo’n €3,63 (17 Lei) betaalde voor 400 ml Kozel bier. Voor een halve liter frisdrank van bijv. Coca Cola of Fanta was je €3,22 (16 Lei) kwijt. Ook heb je er cocktailemmers, leuk om te delen met je vrienden. Neem bijvoorbeeld gin tonic, die je vorige editie al kon halen voor €13,89 (69 Lei).

Niet alleen het eten en drinken is er goedkoop, maar een toegangskaartje voor heel het weekend scoor je nu ook erg voordelig namelijk vanaf € 172,84. Koopje toch?

Photo credits: Alive Coverage – UNTOLD

2. Het lichtspektakel

Elk jaar weet de organisatie indruk te maken op hun bezoekers met adembenemende vuurwerk- en lichtshows. Een spektakel van kleuren dat – zeker in de avond – helemaal tot zijn recht komt. Lasers, vlammenwerpers en andere speciale effecten maken de acts van de artiesten op de verschillende stages compleet en extra magisch.

3. Acts van wereldniveau

De eerste namen voor het Roemeense festival zijn Sam Smith en Swedish House Mafia. Tijdens de editie van 2023 stonden o.a. Armin van Buuren, Imagine Dragons, Bebe Rexha en Years & Years op de mainstage in de Cluj Arena. Liefhebbers van grote namen kunnen er dus flink hun hart ophalen.

4. Overnachten vlak naast de mainstage

Er zijn vrij weinig festivals waar je op luttele meters afstand van het hoofdpodium kan verblijven. Geen gezeur meer met eerder het terrein verlaten om een taxi naar huis te vinden, want midden in het hart van de festivallocatie bevindt zich namelijk het Radisson Blu hotel. Tijdens het tweede weekend van augustus wordt dat hotel omgedoopt tot UNTOLD Hotel, geheel in thema. De locatie alleen al is fantastisch, maar de faciliteiten maken het plaatje compleet. Met een fitnesscentrum, een zonneterras en de nodige pre-parties tijdens het festival, kun je je verblijf helemaal zelf invullen.

Photo credits: Alive Coverage – UNTOLD

5. Eindeloos dansen

Als je naar UNTOLD gaat ben je verzekerd van 4 festivaldagen vol spektakel. Je kan er dansen op de muziek van DJ’s van over de hele wereld maar ook genieten van geweldige live-acts. Het festival start op donderdagmiddag en gaat elke dag door tot de zon op komt, om vervolgens dezelfde middag weer te starten.

Photo credits: Alive Coverage – Marc van der Aa – UNTOLD

6. Het weer en de bereikbaarheid

Het stadje Cluj-Napoca in Roemenië is gemakkelijk te bereiken want het heeft een eigen vliegveld. Vanuit Nederland en België kun je er, vaak tegen een betaalbare prijs met bijvoorbeeld WizzAir, in zo’n 2 tot 3 uur met het vliegtuig zijn. Na aankomst ben je binnen 20 minuten van de luchthaven in het bruisende centrum van Cluj-Napoca. Je bent er dus praktisch zo!

Niet alleen de bereikbaarheid is ideaal, het weer is ook nog eens ontzettend aangenaam. In augustus is het overdag heerlijk warm, zo tussen de 25 en 30 graden en ’s nachts daalt de temperatuur richting de 20 – 25 graden. Vrijwel alle podia op UNTOLD zijn outdoor, dus mocht je dat toch wat frisjes vinden is een trui geen overbodige luxe.

Photo credits: Alive Coverage – UNTOLD

7. De diversiteit aan podia

In het hart van Cluj-Napoca vind je de locatie van UNTOLD: het centrale park Parcul Central Simion Bărnuțiu. Tijdens het feestweekend in augustus vind je er maar liefst 8(!) verschillende podia. Uiteraard staan de grootste acts op de mainstage maar de overige podia mogen er ook zijn! Zo is er The Galaxy Stage, een indoor podium waar allerlei grote techno namen staan, maar nog leuker: een enorme diversiteit aan onaangekondigde events en pop-up podia. Een bijzondere stage om uit te lichten is de Tram stage, die zijn naam eer aan doet. In een oud tramtoestel, dat gedipt is in UNTOLD-thema, vind je festivalbezoekers die finaal uit hun plaat te gaan. Zelfs zo erg dat de tram bijna van de rails springt.

UNTOLD 2024

Deze zomer vind de negende editie van het festival in Cluj-Napoca van 8 – 11 augustus 2024 plaats. Binnenkort worden er nog meer namen gepubliceerd voor Untold Festival 2024. Wil jij zeker zijn van je kaartje voor UNTOLD deze zomer? Wacht dan niet te lang en koop je ticket via untold.com.

UNTOLD Festival Logo

UNTOLD Festival 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 8-11 augustus 2024
Tickets Kopen