Advertisement

Dansen in de sneeuw op Tomorrowland Winter 2024: wat voor een festivaloutfit moet je in godsnaam aan?

Photo credits: Tomorrowland Winter

Van festivals ben je gewend dat ze op een mooie festivalweide in de zomer plaatsvinden. Een korte broek of kek zomeroutfitje is dan iets wat je aan zou trekken. Het moet comfortabel onder de hete zomerzon. Maar hoe zit dat precies wanneer je naar een winterfestival in de bergen gaat? Wij zochten het voor je uit op Tomorrowland Winter 2024.

Het laatste decennium zijn er steeds meer winterevenementen bijgekomen. Festivals in de sneeuw zijn uniek en Tomorrowland Winter 2024 in Alpe d’Huez is met zo’n 22.000 bezoekers van over de hele wereld een van de grootste spelers in dit segment. Als een van de weinige outdoor festivals in de Franse Alpen kunnen liefhebbers van wintersport én festivals er hun hart ophalen. Je hebt hier in totaal toegang tot ruim 250 kilometer aan pistes in een sneeuwzeker gebied met lang skiseizoen, terwijl je tegelijkertijd ook nog shows van ’s werelds grootste dj’s bij kunt wonen.

Photo credits: Tomorrowland Winter

Het decor: op de piste en in het centrum

Om te weten wat je aan moet trekken is het belangrijk om te weten hoe een festivaldag op Tomorrowland Winter 2024 eruit ziet. Vanaf 12:00 tot ongeveer 17:30 vind je verspreidt over 4 podia in de bergen een rijkgevuld dagprogramma met outdoor stages bij La Folie Douce (The Frozen Lotus), Le Pic Blanc 3330m (Top of Mountain), Chantebise 2100m (Crystal Garden) en SIGNAL 2108m (The Reflection of Love). Als dat afgelopen is heb je even de ruimte om jezelf op te frissen en klaar te maken voor het avondprogramma in het centrum van Alpe d’Huez. Hier vind je 4 stages, waarvan de mainstage, Moosebar en Cage overdekt zijn en Core een buitenpodium is. Dit deel van het programma start om 19:00 en duurt tot 02:00. Hoewel de meeste stages zich dus in de buitenlucht bevinden, zijn de stages tijdens het avondprogramma voornamelijk overdekt.

Photo credits: Tomorrowland Winter

Overdag: laagjes en warme kleding

Het belangrijkste is dus om iets te dragen waar je je comfortabel in voelt, maar je dient ook rekening te houden met de temperaturen. In de derde week van maart kan de zon krachtig zijn, maar wanneer het zonnetje verdwijnt kan het buiten ook flink afkoelen – zeker hoger in de bergen. Gedurende Tomorrowland Winter in maart is het wel aan de warmere kant omdat het richting de Lente gaat, toch kan het in het bergdorpje Alpe D’Huez op 1.860 m hoogte al snel onder 0 graden celcius zakken. Een goede voorbereiding is om meerdere laagjes te dragen zodat je in kunt spelen op het weer.

Photo credits: Tomorrowland Winter

Als groep flaneren in dezelfde outfits

Naast sologangers reizen ook grote vriendengroepen af naar Tomorrowland Winter. Reuze handig om dan allemaal dezelfde outfit aan te trekken. Dit valt lekker op, zeker op de piste in de witte sneeuw. Het zorgt voor herkenbaarheid en op deze manier raak je je vrienden tenminste ook niet zo snel kwijt.

Photo credits: Tomorrowland Winter

Vlag van je land als cape

Omdat Tomorrowland zo’n internationaal fenomeen is trekt het bezoekers van over de hele wereld. Je ziet zowel in het publiek als op de piste mensen met vlaggen van bijvoorbeeld Brazilië, Mexico, Zuid-Korea, Australië, Canada en meer. Met een vlag van je land laat je zien waar je vandaan komt, heb je meteen een fashion-item extra en kom je wellicht nog sneller landgenoten tegen! Wist je dat Tomorrowland jaren geleden ook een eigen vlag ontworpen heeft?

Photo by Thomas Heijligers / Festileaks

Less is more

Als je denkt dat een ontbloot lijf alleen ’s zomers tijdens Tomorrowland in België kan dan heb je het mis. Met zo’n 300 dagen zon per jaar is Alpe d’Huez een heerlijk zonnig oord. Zeker tussen de mensen in én in de zon kan de gevoelstemperatuur al snel oplopen. Sommige festivalbezoekers staan schaars gekleed in de zon te dansen, maar trekken na het feesten wel gewoon warme kleding aan om al dan niet nog een laatste afdaling op ski’s richting het dorp te pakken.

Photo credits: Tomorrowland Winter

Opvallen met schitterende glitters

Hoewel er iets meer bij komt kijken in de sneeuw laten festivalgangers zich op Tomorrowland Winter van hun beste kant zien. Een relatief simpel detail om je look af te maken en te schitteren zijn glitters. Een goede portie glamour geeft je outfit een perfecte finishing touch. Je krijgt ze tegenwoordig ook kant-en-klaar, dus plakken maar!

Photo credits: Tomorrowland Winter

Wintersportoutfit

Uiteraard geen Tomorrowland Winter zonder een lekker skipak met een mooie print. Hoe opvallender hoe beter. Het investeren in een goed pakkie is wel zo handig. Het moet waterproof zijn, bescherming bieden en bestand zijn tegen de kou.

Photo by Thomas Heijligers / Festileaks

Tomorrowland

Tomorrowland is één van de grootste en meest iconische muziekfestivals ter wereld, van oorsprong gehouden in recreatiegebied De Schorre in Boom, België. In 2023 won het festival nog een Festileaks Festival Award voor beste terrein. Het werd voor het eerst gehouden in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot ’s werelds beste festival volgens DJ Mag. Het is een plek waar muziek en magie samenkomen om een bijzondere ervaring te creëren voor de bezoekers: The People of Tomorrow. Tickets scoren is een hele opgave, want deze zijn elk jaar binnen enkele minuten uitverkocht.

Bekend om de meeslepende storytelling is Tomorrowland uitgebreid tot een wereldwijd entertainment merk met festivals & evenementen zoals Tomorrowland Brasil in Itu, São Paulo, Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez in Frankrijk, CORE Festival in Brussel, CORE Tulum in Mexico en meer.