The Script brengt ode aan overleden gitarist op Pinkpop 2023

The Script op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Natuurlijk zijn de welbekende radiohits van The Script weer aanwezig op Pinkpop 2023. Maar ook ontbreekt iets belangrijks: Mark Sheehan. De gitarist overleed twee maanden geleden. Zijn bandleden brengen hem vandaag op het podium een laatste ode.

Wie in de afgelopen vijftien jaar op Pinkpop is geweest, is hoe dan ook met The Script in aanraking gekomen. Het is inmiddels de zesde keer dat de band haar optreden maakt in Landgraaf. De Ierse groep past eigenlijk perfect in het plaatje van het Limburgse festival. Ze beschikken over een hoop toegankelijke hits die iedereen (on)gewild kan meezingen.

Hun laatste album dateert alweer uit 2019 en hoewel de langspeelplaat zeker niet slecht scoorde in de hitlijsten, zijn toch weinig nummers echt blijven hangen. Twee maanden geleden kwam de band weliswaar groot in het nieuws. Helaas niet vanwege nieuwe muziek, maar door het tragische overlijden van hun gitarist Mark Sheehan. Hoewel hij eerder een periode afwezig was, komt zijn dood voor velen onverwacht en hard aan.

The Script op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Eerste eigen festivaloptreden

Maar de band gaat door. Zanger en frontman Danny O’Donoghue en drummer Glen Power houden The Script in stand, want dat is wat Sheehan gewild zou hebben. De optredens van P!nks ‘Summer Carnival Tour’, waarvoor de band het voorprogramma verzorgt, gaan gewoon door. Net als de enige twee festivaloptredens die in hun tourschema staan. Op Pinkpop 2023 staat The Script voor het eerst sinds het overlijden van Sheehan voor een eigen festivaloptreden op de bühne. Dat kan niet anders dan speciaal worden.

Met momenten was het dat zeker, al hoef je weinig verrassingen te verwachten. Wie The Script zegt, denkt natuurlijk aan nummers als ‘Breakeven’, ‘The Man Who Can’t Be Moved’ en ‘Hall of Fame’. Ook tijdens dit optreden worden ze met veel energie vertolkt door O’Donoghue en Power, afgewisseld met nieuwere liedjes. Volgens de frontman is dit het luidste publiek van alle keren dat ze op het Landgraafse podium hebben gestaan.

The Script op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Tribuut

Maar het gemis van Sheehan is groot bij de fans en de band, die zich samen ‘The Script family’ noemen. De echte tranentrekker komt op de helft van de set, wanneer de bandleden ‘If You Could See Me Now’ opzetten als tribuut aan hun gitarist en bovenal goede vriend. De track is geschreven door Sheehan en O’Donoghue, van wie respectievelijk beide ouders en vader overleden zijn. Het emotionele nummer komt nu nog net even iets harder binnen, wetende dat Sheehan zijn partner en drie kinderen heeft moeten achterlaten.

“Mark Sheehan, I’m just missing you now,” weet bij menig Pinkpopganger de gevoelige snaar te raken. De camera zoomt in op meerdere fans die het niet kunnen bedwingen om een traan tegen te houden terwijl beelden van de gitarist op het scherm verschijnen. O’Donoghue blaast nog een laatste zoen richting de lucht. Ja, Sheehan zou zeker trots zijn geweest als hij zij bandleden vandaag op Pinkpop had kunnen zien.

Wat vind jij van Pinkpop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.