Een dag in shit-hole The Swamp op Down The Rabbit Hole 2023

The Swamp
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

The Swamp is in een hoek van het Down The Rabbit Hole-terrein waar je je ongezien kunt wanen. Als je moe bent van het turen naar het blokkenschema, als je even helemaal geen programma wilt en alleen je eigen rauwe zelf achterna wil gaan: The Swamp is yours, baby.

Eten? Bij The Swamp is het snel scoren en weer doorgaan. Spring rolls, bitterballen, worst, belgische wafels, een mega straffe koffie, tosti, panini’s en een killer vegan kapsalon. Je kunt niet te lang wegblijven van de zuigende werking van de alternatieve rock, punk en beats die vanuit alle hoeken en gaten lijken te komen. Hier worden vuige herinneringen gemaakt.

the swamp
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

14.30 uur: Left of the Dial

Geen zin in mainstream gedoe? Als je jezelf naar binnen gooit in The Steamer Club om een uurtje of drie kom je hoe dan ook een nieuwe post-punk of rock & roll plaat tegen. Zelfs rockband Ramkot heeft een dj-setje klaar staan en je weet niet of je moet dansen of headbangen. Hier kom je het snelst van je frisse ochtenddouche geur af. Gaan je vrienden even naar één of andere loser in de Teddy Widder, in deze anonieme grot ben je met gelijkgestemden. Wie weet valt er nog wat te flirten ook. Je vrienden zien je niet; foto’s not allowed.

speciaalbier
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

18.00 uur: De speciaalbierbar

Om 18.00 uur, als de zon schuin over The Swamp valt, snak je naar een tosti met ketchup en een bier. Nee, niet dat wat iedereen drinkt; je wilt een kwaliteitsbier uit een echt glas. Je bent tenslotte een weekend weg. De mannen met snor van de speciaalbierbar van ’t Bierlokaal tappen ‘em voor je, terwijl ze je de laatste roddels vertellen die je vandaag hebt gemist. Neem de tijd en schuif aan bij één van de gezellige tafels op het terras onder de heesters. Hier ontmoet je fijnproevers en dat is goed volk. Helaas mag je glas niet mee The Steamer Club in, want daar is het donker en eng. Leegdrinken of overschenken dus.

SIDDERAAL
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

19.00 uur: SIDDERAAL

Om een uur of zes neemt de godfather van de Nederlandse house Joost van Bellen het roer over in The Steamer Club. Vanaf het terras heb je gezien en gehoord dat de motor nu op volle toeren draait in het centrum van The Swamp. Het enige licht dat binnenkomt, sijpelt door een grote ventilator achterin de zaal. Daaronder een kerkorgel. Zou dit een oude kerk geweest zijn? Joost van Bellen en kompaan WannaBeAStar zijn een rots in de branding voor alle aangespoelden der aarde.

Vijf uur lang beuken er beats tegen je borstkas die, hoe doet die Joost dat toch, tegelijkertijd als nieuw én oud aanvoelen. Soms weet je niet waar je kijken moet. Er loopt een varken over het podium met een bloedneus. Is dat niet sletlanaaa? Yoko Ono klimt in de gordijnen en Roxy-koningin Zu Browska fluistert lieve woordjes in je oor. Om 23.00 uur is het klaar en als je naar buiten waadt door de dikke gordijnen voor de uitgang, blijkt de zon al onder te zijn. De schmink die Visual Queer Artist Tim Not Simon op je wang kletste, draag je als een troffee.

the swamp
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

23.00 uur: Gatorland

En dan moet de nacht nog beginnen. The Steamer club is even schoongeveegd en nodigt je uit om vandaag de rest van het terrein niet meer te verkennen. Met de laatste hap bitterballen nog in je mondhoek laat je je verdrinken in de diepe underground grooves van dj’s Trish Trash, Marc Grauzone en Clara Croft. Ook hier passen de performances precies bij je mood: weird. Niemand vraagt aan je wie je vandaag allemaal hebt gezien en wat je tofste concert was. Alleen het nu telt nog.

03.00 uur: Kapsalon?

Je denkt dat je droomt maar hij is het echt: Vjèze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig wil dat je NU een vegan pulled padddo’s kapsalon naar binnen werkt. Wat zijn er toch veel vega-tenten dit jaar. Je geeft hem een middelvinger en loopt naar de Rot-dog tent van Hans Worst. De caloriebom die je daar haalt verdient een rustige zitplaats om deze vuige Down The Rabbit Hole-dag in stijl af te sluiten. Op de straffe houten bankjes check je je telefoon. Burna Boy schijnt zaterdag te gek te zijn geweest

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.