5 tips voor vegetarisch eten op Down The Rabbit Hole 2023

Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2019)

Goed bericht voor alle verantwoorde fijnproevers op de Groene Heuvels: Down The Rabbit Hole bedient meer dan alleen onze oren. In de app is naast standaard informatie als een plattegrond en het blokkenschema ook meer informatie over de food line-up te vinden. Wat opvalt is het uitgebreide aanbod in vegetarisch en vegan eten dit jaar. We tippen je 5 vega(n) verrassingen.

Dat het festival muzikale parels op de poster heeft, zoals 070 Shake en Confidence Man wisten we al. Maar ook in de food line-up schuilen wat toppers. Wat heeft jouw voorkeur op het festivalmenu van Down The Rabbit Hole 2023?

Vegetarisch eten op Down The Rabbit Hole 2023
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

1. The Dutch Weedburger

Al jaren een bekend gezicht op de food line-up van Down The Rabbit Hole en je loopt er gegarandeerd meermaals langs als je je naar de Hotot begeeft: de stand van The Dutch Weedburger. Smakelijke veganistische burgers op basis van zeewier, stampvol verantwoorde eiwitten en omega vetzuren. De burger komt op een knapperig, groen broodje en wordt afgtopt met een romig seaweed-sausje en fris zomerwier. De ideale bodem voor een festivaldag.

2. Vegan Belgische Wafels

Eindelijk. De klassieke wafelkraam die naast de Teddy Widder staat en waar je naar toe holt voor je sugar-craving heeft nu ook een échte vegan optie. Een onverslaanbaar Belgisch recept, waar geen dier meer aan te pas komt. Of je dat nou belangrijk vind of niet: on trend is het wel! Je kunt het zo gek maken als je wil, want er zijn genoeg toppings om uit te kiezen.

Vegetarisch eten op Down The Rabbit Hole 2023.
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

3. Vegan Streetfood van Mr. en Mrs. Watson

Nabij de Fuzzy Lop vind je de foodtruck van Amsterdamse vegan foodbar Mr. & Mrs. Watson. Hun menukaart is 100% plantaardig, dus vrij van dierlijke ingrediënten maar ook allergenen. Ze hebben door de jaren heen diverse prijzen gewonnen, waaronder voor hun vegan cheese. Hun missie? Met goed eten de wereld veranderen. Help jij een handje mee?

4. Indiase Soulfood bij Mission Masala

Voor een explosie van kleur in je hand en smaak in je mond. Vraag om de vegetarische optie van Bombay BBQ of curry’s. Natuurlijk is er naanbrood en geurige Indische rijst. Geniet van de show in de Teddy Widder met de indian taste nog op je lippen.

Down The Rabbit Hole 2016
Photo credit: Ed Caffin / Festileaks

5. Kaasfondue

Zeg nou zelf: een festival food line-up is niet compleet, als er geen kaasfondue staat geprogrammeerd. En waar anders verwacht je deze dan op het Idyllische veldje? Weliswaar niet vegan, maar een gezellige vegetarische optie, perfect voor rond het kampvuur. Kies voor een klassieke kaasfondue of leef je uit met Roquefort of geitenkaas. Bon appétit!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.